Τσίρκο με την μείωση του ΦΠΑ 13& ...και διευκρινίσεις μέσω twitter του θεοχάρη !

Οι άνθρωποι είναι ...κομπογιαννίτες και αρπακόλες.... Μείωσαν τον ΦΠΑ στο 13% αλλά γίνεται το έλα να δεις. Και να σκεφτείτε οτι για την μείωση αυτή έκαναν ρόμπα και τον Σαμαρά... Με το γνωστό σαρδάμ ...Τώρα κάνουν "σαρδάμ" και στην ερμηνεία της μείωσης ..Και ο Θεοχάρης twittαρει!  Μιλάμε για Κράτος Twitter ! Θέμα

Μπορεί στο ίδιο κατάστημα ένα προϊόν να φορολογείται με ΦΠΑ 13% και ένα άλλο, ακριβώς ίδιο, να φορολογείται με 23%; Βάσει της εγκυκλίου που εκδόθηκε χθες για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μπορεί!

Όπως προκύπτει από την εν λόγω εγκύκλιο, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% ισχύει κανονικά για προϊόντα που καταναλώνονται εντός του καταστήματος, αλλά το 23% παραμένει για προϊόντα που ο πελάτης παίρνει για το σπίτι, καθώς και για διανομή προϊόντων στο σπίτι (delivery), αφού τότε θεωρείται ότι γίνεται παράδοση αγαθού και όχι υπηρεσίας. Όπως διευκρίνισε όμως μέσω Twitter ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, "το ΦΠΑ στην εστίαση είναι 13% ανεξαρτήτως πού καταναλώνεται", εξηγώντας ότι "ο συντελεστής διαφέρει μόνο στα αναψυκτικά ανάλογα με το αν η κατανάλωση γίνεται στο εστιατόριο ή όχι". Επομένως, με βάση αυτήν τη διευκρίνιση, το ΦΠΑ για τα φαγητά που παραγγέλνουμε θα μειωθεί κανονικά στο 13%, ενώ αν επιλέξουμε να παραγγείλουμε και αναψυκτικά, αυτά και μόνο θα έχουν ΦΠΑ 23%.