Eκαναν τους 3 δύο ...Απο την τριτοκομματική στη δικομματική !

Όλες οι ενδείξεις καταδείκνυαν αργά το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής πως ο πρωθυπουργός, μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, απέρριπτε το σενάριο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές και προσανατολιζόταν προς μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.
Ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα θα τύγχανε της υποστήριξης ανεξαρτήτων βουλευτών αλλά και της ψήφου ανοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς όπως δείχνουν τα πράγματα στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Στη μεταμεσονύκτια δήλωσή του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να κυβερνά απορρίπτοντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα και έπλεξε το εγκώμιο του Ευάγγελου Βενιζέλου χαρακτηρίζοντας τον θαρραλέο. «Κλείσαμε ένα χρόνο κυβέρνησης και μας μένουν άλλα τρία», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς δίνοντας ένα τέλος στα σενάρια περί προώρων εκλογών, τουλάχιστον σε αυτήν την φάση.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια θα είναι η μεθοδολογία που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός αν και εφόσον η ΔΗΜΑΡ αποσύρει -όπως όλα δείχνουν- τους υπουργούς της από την κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την αποχώρηση των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών κάλεσε τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής, καθώς και όλους τους συνεργάτες του. Μαζί παρακολούθησαν τη δήλωση Βενιζέλου η οποία ήταν σαφής. Στη συνέχεια επεξεργάστηκε την δημόσια δήλωσή του. Εξ αρχής ήταν δεδομένο πως δεν παιζόταν σενάριο πρόωρων εκλογών.

Το πρωί της Παρασκευής στις 11.00 θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ,προκειμένου να αποφασίσει για τη συνολική στάση του κόμματος. Κατά ακριβείς πληροφορίες, η Αγίου Κωνσταντίνου θα αποσύρει μεν τους κ.κ. Ρουπακιώτη και Μανιτάκη από την κυβέρνηση, αλλά θα στηρίξει το κυβερνητικό σχήμα με ψήφο ανοχής στη χειρότερη των περιπτώσεων.

Κατά τη συζήτηση εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε μετά τα μεσάνυκτα, υπήρξαν βουλευτές (Θάνος Μωραϊτης φερ ειπείν) που ζήτησαν να μην συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά το κόμμα να στηρίξει κοινοβουλευτικά και μόνον την κυβέρνηση. 

Αυτή η άποψη ως γνωστόν δεν γίνεται αποδεκτή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο
http://www.zougla.gr/