ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Πολύδωρας: "Λευτεριά στον Λάκη Γαβαλά. Και ας μην τον ξέρω προσωπικά"!

Γνωστός για το "ταμπεραμέντο" του, ο Βύρωνας Πολύδωρας βρίσκει τρόπους για να απασχολεί τη Βουλή.

Πρόσφατα είχε παρέμβει με σχόλιο του για όσα ακούγονται για προσφυγή στις κάλπες λόγω του αδιεξόδου που έχει προκύψει εξ αιτίας των κυβερνητικών χειρισμών στο ζήτημα του "λουκέτου" στην ΕΡΤ.
"Όχι, σε καμία περίπτωση. Θα ήταν ολέθριο. Η πολιτική δεν είναι καυγάς μεταξύ νευρικών κουτσαβακίων. Είναι χειρισμοί και δράσεις λογικής, σύνεσης και ευθύνης. Υπέρ της Πατρίδος και μόνον!", είχε πει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής.
Τώρα επανέρχεται ζητώντας εξηγήσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το γεγονός ότι ο Λάκης Γαβαλάς παραμένει προφυλακισμένος. Με σχετική επερώτηση του που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ο ο κ. Πολύδωρας χαρακτηρίζει ιλαροτραγωδία το θέμα που έχει προκύψει με τον γνωστό μόδιστρο επισημαίνοντας ότι βλέπει την αδικία και εξοργίζεται.
Υπογραμμίζει επίσης ότι το κράτος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι σε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα πολλά στη μόδα και στον τουρισμό. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον μόδιστρο, τόσο τον ίδιο όσο και τους δικηγόρους του.
"Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Γαβαλά, ούτε τους δικηγόρους του, ούτε έχω οιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεσή του. Βλέπω όμως την αδικία. Και εξοργίζομαι, όπως και πολλοί συμπολίτες μου που απευθύνονται σε μένα για να παρέμβω, γιατί η περίπτωση Λ. Γαβαλά τους συγκλονίζει.
Όμως στα λίγα νομικά που εγώ γνωρίζω δεν βρίσκω καμμία διάταξη που να αναφέρει τη βάναυση περιφραστικά ή ευθέως πρόνοια ότι "θα πεθάνεις στη φυλακή και θα γίνει και κατάσχεση ολόκληρης της περιουσίας σου, σωρευτικά". Είναι νομικά παράδοξο να λειτουργεί το Δημόσιο τόσο τιμωρητικά, εξοντωτικά και αντίθετα προς το συμφέρον του!
Τόση αναλγησία προς έναν άνθρωπο που έχει αναμφισβήτητα προσφέρει στην Ελληνική οικονομία (μόδα, τουρισμό)!", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή.
Τα λόγια και τα πεπραγμένα του πολιτικού που γεννήθηκε το 1947 στα Περιβόλια Ολυμπίας έχουν κατά καιρούς γράψει τη δική τους "ιστορία".
Όντας κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν απολύθηκαν οι 8.000 εργαζόμενοι της ΕΑΣ, είπε: "Όταν χάνει τη δουλειά του ένας άνθρωπος η κυβέρνηση θρηνεί, αλλά εάν χαθεί η εθνική οικονομία θα θρηνήσουμε δέκα εκατομμύρια φορές".
 http://news247.gr/