Στο σφυρί οι βίλες μεγαλοοφειλετών

Στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν 4.000 μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα χρέη τους προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 10 δισ. ευρώ.


Το Υπουργείο Οικονομικών θέτει σε ισχύ τις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων όσων οφείλουν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο. Ο στόχος είναι διττός: αφενός να αποσταλεί τελεσίγραφο στους μεγαλοοφειλέτες ότι ή θα πρέπει να ενταχθούν στη ρύθμιση χρεών ή θα χάσουν τις περιουσίες τους, και αφετέρου να δοθεί στους απλούς φορολογουμένους το μήνυμα ότι πλέον κανείς -και ιδιαίτερα οι φοροφυγάδες- δεν μένει στο απυρόβλητο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι στο μικροσκόπιο για τους άμεσους πλειστηριασμούς οι οποίοι θα αρχίσουν εντός του Ιουλίου έχουν μπει 4.000 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ έκαστος.

Τον Ιούλιο, λοιπόν, θα γίνουν οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων και συγκεκριμένα έξι μεγαλοοφειλετών με χρέη συνολικού ύψους 95 εκατ. ευρώ. Εκείνος με τα μεγαλύτερα χρέη από τους έξι οφείλει στο Δημόσιο 28 εκατ. ευρώ. 
http://www.zougla.gr/