Φεύγει ο Κουβέλης , μένει ο Βενιζέλος ...Ο Σαμαράς το σκέπτεται

Σε απόλυτο αλαλούμ ...μετά την κυβερνητική σύσκεψη των τριών της Συγκυβέρνησης ! Ετσι στα τυφλά οδηγούμαστε ...σε εκλογές ή δικομματικό σχήμα  και ότι κάτσει ! Δείτε το Θέμα:

Σε πολιτικό θρίλερ εξελίχθηκε η σημερινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, καθώς 45 περίπου λεπτά μετά την έναρξη της σύσκεψης, ανακοινώθηκε ότι οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος συγκαλούν εκτάκτως τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και ως εκ τούτου οι συνομιλίες των τριών διεκόπησαν.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους υπουργούς της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη έχουν μεταβεί οι κ.κ. Κ. Χατζηδάκης, Κ. Τζαβάρας, Χρ. Σταϊκούρας, Μ. Χαρακόπουλος, Ο. Κεφαλογιάννη, Μ. Σαλμάς, Π. Παναγιωτόπουλος, Δ. Αβραμόπουλος, Ν. Δένδιας και Ε. Στυλιανίδης. Ο Αντώνης Σαμαράς πριν τις συνομιλίες με τους υπουργούς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στις 22.22 ο κ. Κουβέλης εξήλθε της πόρτας του Μεγάρου χωρίς να δώσει διευκρινήσεις για την ξαφνική διακοπή της σύσκεψης. Λίγο αργότερα αποχώρησε με κατεύθυνση την Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος ο οποίος έφτασε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 22.30.

Σε δηλώσεις του από την Αγ. Κωνστνατίνου ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι δεν επετεύχθη συμφωνία για το ζήτημα της ΕΡΤ. «Επανέφερα την πρόταση ότι η αναδιοργάνωση πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση» είπε και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για διαδικαστικό ζήτημα, γιατί το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν συγκεκριμένη πολιτική επιλογή. Είναι θέμα δημοκρατικής νομιμότητας. Δεν υπήρξε συμφωνία. Επέμενα κι επέμεινα για τους λόγους που ανέφερα. Η ΔΗΜΑΡ σε καμία περίπτωση δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική. Λέμε ‘ναι’ στον εξορθολογισμό της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση αν και γνώριζε τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ, προχώρησε χωρίς να ενημερώσει τέσσερις υπουργούς. Ο πρωθυπουργός έπρεπε να υιοθετήσει την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, η οποία δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων».
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε από το βήμα στην Ιπποκράτους:

«Η ατυχής πρωτοβουλία ΝΔ να ενεργήσει μονομερώς ως κυβέρνηση να μαυρίσει την οθόνη της ΕΡΤ προκάλεσε ένα μεγάλο θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα στη χώρα. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε κινήσεις αποκατάστασης και επανόρθωσης στην ΕΡΤ, να επαναληφθούν οι εκπομπές σε όλες τις συχνότητές της, αυτό άλλωστε επιβάλλει και η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ... Τίθεται ζήτημα πολιτικής σταθερότητας εν μέσω κρίσης, με δεδομένα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και πρέπει να τα διαπραγματευθούμε με τους Ευρωπαίους. Μέσα από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις που κάναμε τη Δευτέρα, χθες και σήμερα, θέσαμε το μείζον θέμα για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Έχουν γίνει κινήσεις αποκατάστασης. Δεν μας ικανοποιούν πλήρως, αποδέχεται όμως ο πρωθυπουργός την κατά κυριολεξία άμεση επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης σε όλες της τις συχνότητες και την άμεση επαναπρόσληψη περίπου 2.000 εργαζομένων, με ειδική μέριμνα και για τα μουσικά σύνολα με ειδικό καθεστώς. Αν και αυτή λύση απέχει από την πρότασή μας μάς επιτρέπει να μιλήσουμε για το μείζον θέμα που είναι η επαναλειτουργία του τόπου». 

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας. Πρέπει να έχουμε κυβέρνηση μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όταν λέμε ότι έχουμε ευθύνη, έχουμε ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται το 'μέσα - έξω'. Θέλουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει να είναι τρικομματική». 

Απευθυνόμενος στον Φώτη Κουβέλη ο κ. Βενιζέλος είπε: «Καλούμε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην επαναθεμελίωση της δημοκρατικής συνεργασίας». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά σεβόμαστε τη χώρα, τον πολίτη, τον άνεργο, τον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία. Η χώρα δεν θέλει εκλογές, θέλει μία κυβέρνηση με σταθερό και προοδευτικό πρόσωπο. Θα βοηθήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η διάλυση της βουλής και οι εκλογές; Θα τους οδηγήσει στη δουλειά τους ή θα οδηγήσει σε μια τρύπα στο νερό; Τρύπες για φευγαλέες εντυπώσεις, ποτέ δεν κάναμε. Το μήνυμά μας είναι μήνυμα καθαρό, σταθερότητας, ευθύνης».
http://www.zougla.gr/