Ο καλός , ο κακός και ο άσχετος! Θέατρο σκιών στη συνάντηση της κυβερνητικής τρόικας !

Από τα γραφεία των κομμάτων τους προχώρησαν σε δηλώσεις αργά το βράδυ της Δευτέρας οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας και οι δύο ότι ο πρωθυπουργός ενήργησε με μεμονωμένα, αγνοώντας τους δύο άΔη΄λλλους εταίρους.

Συγκεκριμένα, στις 22.50 το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν σχολίασαν το παραμικρό εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Βενιζέλος: Αυτή συζήτηση θα συνεχιστεί
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε από την Ιπποκράτους, μεταξύ άλλων: «Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί», λέγοντας ότι οι αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν την Τετάρτη και επεσήμανε ότι η ΕΡΤ δεν είναι το μόνο ζητούμενο, «το ζητούμενο είναι η κυβέρνηση να λειτουργεί ως τρικομματική και όχι ως κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που ανέχεται τους δύο άλλους εταίρους» πρόσθεσε. «Το βασικό είναι οι μεταρρυθμίσεις» να προχωρήσουν συμπλήρωσε. «Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. «Κατά τη γνώμη μου η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να ανοίξει η ΕΡΤ» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Κουβέλης: Ο κ. Σαμαράς λειτούργησε με μονομέρεια
«Η απόφαση του ΣτΕ συντάσσεται ουσιαστικά με αυτό που έχουμε πει: ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την εθνική ραδιοτηλεόραση και να βγάζει μαύρο στην οθόνη» είπε από την Αγίου Κωνσταντίνου ο κ. Κουβέλης και τόνισε ότι «ο πρωθυυπουργός οφείλει να θέσει αμέσως σε κίνηση συνολικά τη λειτουργία της ΕΡΤ». Στο ίδιο κλίμα με τον κ. Βενιζέλο ότι «ήταν μονομέρια από τη μεριά του κυρίου Σαμαρά να προωθήσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου». «Αυτό έδειχνε ότι η συγκεκριμένη επιλογή αγνοούσε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται και σε άλλα δύο κόμματα». Με το ζήτημα της ΕΡΤ «ήρθαν στην επιφάνεια και συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν  για τη λειτουργία αυτής της κυβέρνησης» είπε ο κ. Κουβέλης και τόνισε ότι η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα, από τα μεσάνυχτα. «Εμείς επιμένουμε ότι η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει σε λίγη ώρα, με όλες τις συχνότητές της» είπε χαρακτηριστικά.