Aνακοινώνουν νέα κυβέρνηση

Επειτα από 48 ώρες ζυμώσεων και συνεχών τηλεφωνικών επαφών, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος φέρονται να έχουν συμφωνήσει στα σημεία-κλειδιά που αφορούν τόσο στο περιεχόμενο της διακυβέρνησης όσο και στη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην κυβέρνηση πρόκειται να ενταχθεί σημαντικός αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ακόμη ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Διαφαίνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ή να τεθεί επικεφαλής υπερυπουργείου με την ενσωμάτωση στο Υπουργείο Εσωτερικών και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, τις απολύσεις σε αυτό αλλά και τη βασική μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων, θέματα που αποτελούν την αιχμή του δόρατος των απαιτήσεων της τρόικας.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ωρών, ώστε η ορκωμοσία να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν, προφανώς κάποια στιγμή εντός της Τρίτης 25ης Ιουνίου.

Όπως ήταν φυσικό, από την Πέμπτη το βράδυ έως και την Κυριακή φούντωσε η ονοματολογία περί υποψήφιων υπουργών. Από την Ιπποκράτους υπουργήσιμοι φαίνονται οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, Συμεών Κεδίκογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τον Φίλιππο Σαχινίδη να εξακολουθεί να είναι βασικό αουτσάιντερ για μία θέση στο οικονομικό επιτελείο, αν και ο ίδιος προβάλλει αντιρρήσεις.

Σημαντική ανανέωση της κυβερνητικής ομάδας του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται και στη Συγγρού, καθώς - όπως φαίνεται - πρόκειται να χρησιμοποιηθούν πολλοί νέοι βουλευτές.
 http://www.zougla.gr/