Νέα έκδοση με φυσικό αέριο για το VW up!

Με το νέο eco up!, η Volkswagen κληρονομεί την 20ετή εμπειρία της στην τεχνολογία κινητήρων φυσικού αερίου CNG στο μίνι της. Το eco up! εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα 999 κ.εκ. CNG απόδοσης 68 PS με BlueMotion Technology.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο συνδυασμός αυτός επιτυγχάνει εντυπωσιακές αποδόσεις σε επίπεδα αυτονομίας αλλά και οικονομίας χρήσης. Το eco up! καταναλώνει 2,9 kg CNG ανά 100 km ενώ εκπέμπει μόλις 79 gr/km CO2. Τα χαρακτηριστικά αυτά, κατατάσσουν το eco up! στα βιομηχανικά προϊόντα ενεργειακής κλάσης Α+.
Το eco up! φέρει 2 δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 11 kg ενώ εναλλακτικά μπορεί να κινηθεί και με βενζίνη καθώς διαθέτει ρεζερβουάρ χωρητικότητας 10 λίτρων. Το eco up! κινείται χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο κίνησης, και όταν αυτό εξαντληθεί, τότε αυτόματα χρησιμοποιεί ως καύσιμο την βενζίνη. Συνδυαστικά, η αυτονομία του eco up! ανέρχεται στα 580χλμ. 
Ένα επιπρόσθετο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το eco up! διατηρεί όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του up!, παρά το γεγονός ότι «έχασε» 38 λίτρα από τον χώρο αποσκευών (213 λίτρα). 
Προσφέρεται με 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα και ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 4 αερόσακους, ESP, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, υποβοηθούμενο τιμόνι ρυθμιζόμενο σε ύψος και απόσταση και κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος. Η τιμή, σε συνδυασμό με το όφελος απόσυρσης, για την τρίθυρη έκδοση είναι 12.143 ευρώ και για την 5θυρη 12.520 ευρώ, με τις προσφερόμενες περιφερειακές υπηρεσίες που συνοδεύουν όλη την γκάμα του up! (χρηματοδοτικό πρόγραμμα easy up! και προκαθορισμένες τιμές service με κουπόνια) να ισχύουν και στην περίπτωση του eco up