Αυτό είναι το νέο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήρθε σε συμφωνία με τον πρώην ιδιοκτήτη του Πανιωνίου, Κωνσταντίνο Τσακίρη για την αγορά του προπονητικού κέντρου Απήλιον στο Κορωπί! Οι «πράσινοι» αλλάζουν σελίδα αφού μετά από 32 χρόνια αποχωρούν από την Παιανία. 


Ο πρώην ιδιοκτήτης του Πανιωνίου Κωνσταντίνος Τσακίρης είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Ο Πανιώνιος να αποκτήσει το δικό του προπονητικό κέντρο, αντάξιο της ένδοξης ιστορίας του συλλόγου και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αυτά μεγάλων ομάδων του εξωτερικού.

Όμως το Απήλιον δεν είναι ένα απλό αθλητικό κέντρο, αφού όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, θέλουν να αποτελέσει έναν πολυχώρο ανοικτό στα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους που θα προσφέρει τη δυνατότητα άθλησης και γενικότερων δραστηριοτήτων, καθώς και σύγχρονο χώρο εκδηλώσεων (πάρτι και άλλα events). 

Η ονομασία του αθλητικού κέντρου επιλέχθηκε προς τιμήν του μεγάλου ποιητή Στέλιου Σπεράντσα, ο οποίος 14χρονος μαθητής με το ψευδώνυμο Απηλιώτης (ο ανατολικός άνεμος, ο λεβάντες), κέρδισε το διαγωνισμό για τον ύμνο του Πανιωνίου το 1901.

Το νέο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής στις παρυφές του Υμηττού σε ιδιοκτήτη έκταση 40 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει τρία μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου (105Χ68μ.), δύο με φυσικό χλοοτάπητα και ένα με τεχνητό χλοοτάπητα 7ης γενιάς.
Πηγή: gazzetta.gr