Κλειστές μέχρι την Πέμπτη οι κυπριακές τράπεζες

Κλειστές μέχρι την Πέμπτη θα παραμείνουν οι τράπεζες στην Κύπρο, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο της κυβέρνησης της Κύπρου.

"Τρίτη και Τετάρτη, οι τράπεζες δεν θα λειτουργήσουν" είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος. Την είδηση επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας και η  Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμη το νομοσχέδιο για το "κούρεμα" των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ανοίξουν ούτε τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και οι συναλλαγές θα γίνονται μόνο μέσω ΑΤΜ.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει διάταγμα προς την Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με την λειτουργία των τραπεζών, δεδομένου ότι δεν ψηφίστηκε τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για "κούρεμα" των καταθέσεων.
Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου καλεί τους πελάτες των τραπεζών σε ψυχραιμία και αποφυγή πανικού και αναφέρει ότι οι τράπεζες σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε οι αυξημένες ανάγκες του κοινού σε μετρητά να ικανοποιούνται συνεχώς μέσω των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών.
 http://news247.gr/