Nεκρανάσταση του Σίλβιο ...πατώνει ο Μόντι ! Σαρώνει ο Beppe Grillo

Οι κάλπες έκλεισαν στις 15.00 (τοπική ώρα) και αμέσως μετά ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων, αρχής γενομένης από την Γερουσία. Οι πρώτες προβολές έδειχναν επικρατούσα την κεντροδεξιά στην Γερουσία με μικρή διαφορά. Ωστόσο οι τελευταίες προβολές της Rai, έδειχναν ισόπαλους τον Μπερσάνι και τον Μπερλουσκόνι, με 30,7% και στην συνέχεια τον Μπερσάνι να προηγείται με 31,1%.


Το ποσοστό ωστόσο μεταφράζεται σε 121 έδρες για την κεντροδεξιά, 96 έδρες για την κεντροαριστερά, 65 έδρες για τον Μπέπε Γκρίλο και 19 στον συνασπισμό του Μάριο Μόντι.
Για την βουλή, η προβολή της Rai, δίνει 29,1% στον Μπερσάνι, 28,6% στον Μπερλουσκόνι, 26,3% στον Γκρίλο και 10,8% στον Μόντι.
Πάντως τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών δίνουν- μέχρι στιγμής- επικρατούσα την κεντροαριστερά τόσο στην Γερουσία, όσο και στην Βουλή. Στην Βουλή ο Μπερσάνι φθάνει στο 33,47%, ο Μπέπε Γκρίλο έρχεται δεύτερος με 25,84%. Ακολουθεί με μικρή διαφορά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι (25,07%), και ο Μόντι αγγίζει το 10,22%. Ποσοστό που αν καταφέρει να διατηρήσει θα σημαίνει και είσοδο του κεντρώου συνασπισμού του στην βουλή.
 https://news.google.gr/