Kρατείται το πλήρωμα του ελικοπτέρου της απόπειρας απόδρασης Βλαστού

Στο στάδιο της προανάκρισης βρίσκεται η υπόθεση απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, με τους δύο ληστές να ανακρίνονται και τα μέλη πληρώματος να έχουν τεθεί υπό κράτηση, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.


Ο πιλότος, ο οποίος -σημειωτέον- τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών στις φυλακές Τρικάλων, είναι επαγγελματίας, με μεγάλη πείρα στον χειρισμό ελικοπτέρου, στρατιωτική πειθαρχία και πλούσια προϋπηρεσία στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ονομάζεται Κώστας Τσακιρίδης, είναι απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του διευθυντή πτητικών μέσων της εταιρείας Air Lift, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, με έδρα τον Ασπρόπυργο.

Ο Κ. Τσακιρίδης ήταν όμηρος στα χέρια των οργανωτών της απόδρασης. Έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, θα παραμείνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Οι δύο συνεργοί (Έλληνας και Αλβανός) του Βλαστού έκλεισαν το ραντεβού και ανέμεναν το ελικόπτερο να τους παραλάβει από το Πήλιο. Τα λεπτά που έζησαν πιλότος και μηχανικός ήταν εφιαλτικά. Οι δράστες τούς εξανάγκασαν να δηλώσουν βλάβη στον Πύργο Ελέγχου, ώστε να αλλάξει το σχέδιο πτήσης για τη Λάρισα (σ.σ.: η πτήση ήταν προγραμματισμένη από Ασπρόπυργο για Θεσσαλονίκη).
 http://www.zougla.gr/