"Ροζ" σκούπα της ΕΛΑΣμε 200 προσαγωγές από στριπτιζάδικα

Εξόρμηση για ελέγχους σε καταστήματα «strip show» στην Αττική ξεκίνησε από σήμερα το πρωί η Αστυνομία, που αποσκοπεί, όπως διευκρινίζεται από την ΓΑΔΑ, μεταξύ άλλων και στον εντοπισμό πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση.


Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα από την υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, σε νυχτερινά κέντρα «strip show», στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, της Δυτικής και Νοτιοανατολικής Αττικής.

Από τους 25 συλληφθέντες 14 είναι άντρες (12 Έλληνες και 2 αλλοδαποί) και 11 αλλοδαπές γυναίκες.

Πέρα από τους συλληφθέντες, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής άλλα 145 άτομα, εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα κέντρα. Σε βάρος πέντε εξ αυτών βεβαιώθηκαν παραβάσεις, γιατί δεν κατείχαν την προβλεπόμενη αδείας εργασίας.
Σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαπές χορεύτριες επιδίδονταν, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι χρηματικής αμοιβής. Για τις περιπτώσεις αυτές βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις και θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης των γυναικών, καθώς στερούνταν βιβλιαρίου υγείας για εκδιδόμενα πρόσωπα και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.810 ευρώ και πλήθος καρτών διαφόρων χρωματισμών και λογοτύπων, οι οποίες χρησιμοποιούνταν αντί χρημάτων στις συναλλαγές των πελατών με τις χορεύτριες, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
http://www.protothema.gr/