Βλέπει χούντα στην Ελλάδα η «Ηuffington Post»

Λέγεται συχνά οτι για να πάρεις μια γεύση από το μέλλον θα πρέπει να κοιτάξεις το παρελθόν. Ή μπορούμε να παρατηρήσουμε τη μοίρα εκείνων που παρελαύνουν μερικά βήματα μπροστά μας, κάτω από ένα δρόμο που φαίνονται αποφασισμένοι να ταξιδέψουν. Πάρτε για παράδειγμα την Ελλάδα», αναφέρει ο αρθρογράφος Bill Frezza -επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων και συνεργάτης μεγάλων οικονομικών εντύπων- σε άρθρο του στη «Huffington Post».


«Από παλιά χαρακτηρίστηκε ως η γενέτειρα της δημοκρατίας» συνεχίζει ο αρθογράφος χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως «μια χώρα με υπερβολικές δαπάνες της κυβέρνησης, φουσκωμένο δημόσιο τομέα των συνδικάτων, μη χρηματοδοτούμενα δικαιώματα, και ανεφάρμοστους νόμους».

«Τι συμβαίνει όταν οι πολιτικοί μανιωδώς προσπαθούν να εξορκίσουν την οικονομική κατάρρευση και τελικά οι άνθρωποι ξεμένουν από χρήματα;», αναρωτιέται ο Bill Frezza.

Δεν λείπουν μάλιστα και οι αναφορές στις εφόδους που πραγματοποιούν κάποιοι σε δάση και πάρκα για να εξασφαλίσουν ξύλα για τζάκια και σόμπες αλλά και στις απεργίες που αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Επίσης αναφορά γίνεται και στα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα: «Μια σειρά μικρής κλίμακας βομβιστικών και εμπρηστικών επιθέσεων έχουν ταρακουνήσει την Αθήνα» αναφέρεται στο άρθρο.
 http://www.protothema.gr/