Επιχείρηση "Βουλκανιζατέρ" ετοιμάζει η κυβέρνηση

Με πυγμή, αποφασιστικότητα και γνώμονα το αξίωμα ότι "η ελευθερία σου σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου" η κυβέρνηση κινείται απέναντι στο μπαράζ των απεργιακών κινητοποιήσεων που βλέπει να σχεδιάζονται.
Μετά την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη εφόσον συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στα λεωφορεία να προχωρήσει και εκεί σε επίταξη και των εργαζομένων αφού έχουν κριθεί παράνομες από τα δικαστήρια.
Στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι δεν είναι η ιδανική λύση η επίταξη αλλά από την άλλη πλευρά θεωρούν πως οι πολίτες πρέπει να προστατευτούν από την αυθαιρεσία των συνδικαλιστών ή όσων επιδιώκουν με πολιτικές ή και κομματικές σκοπιμότητες να δημιουργήσουν αναταραχή στο δύσκολο οικονομικό γίγνεσθαι που βιώνει η χώρα. 'Η κοινωνία είναι στο πλευρό της κυβέρνησης αφού βλέπει ότι τα αιτήματα που θέτουν οι συνδικαλιστές δεν έχουν βάση, πως προσπαθούν να διαφυλάξουν κεκτημένα ή να αποτελέσουν την εξαίρεση έχοντας ως μοναδικό όπλο μέσα ή διακόπτες που είναι για να εξυπηρετούνται οι πολίτες' λέει κορυφαίος υπουργός.
Στην κυβέρνηση πάντως προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών καθώς βλέπουν κινήσεις συσπείρωσης στη Θεσσαλία αν και ακόμη όπως διαπιστώνουν δεν έχει μορφοποιηθεί το μέτωπο. Ξεσκονίζουν, σε πολλά υπουργικά γραφεία τα σχέδια της επιχείρησης

"Βουλκανιζατέρ" όπου η κυβέρνηση Σημίτη μετά από πολυήμερες κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς εθνικών οδών, ξεφούσκωσε τα λάστιχα των τρακτέρ ώστε να σταματήσει το "κρυφτούλι" που παιζόταν και να μην μπορούν να μετακινηθούν από κόμβο σε κόμβο τα αγροτικά μηχανήματα.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν κινήσεις αγροτοσυνδικαλιστών όπως του Β. Μπούτα που πρόσφατα απείλησε με δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά μέχρι στιγμής οι εξελίξεις έρχονται από άλλες πλευρές που όπως φαίνεται δεν μπορούν να ελεγχθούν ή να χρεωθούν σε κόμματα ή μηχανισμούς. Έτσι όπως σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ ή θα εκφυλιστούν γρήγορα ή θα αποκτήσουν δυναμική γι αυτό χρειάζεται εγρήγορση ώστε να μην κλείσουν οι δρόμοι.
Στο κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζουν σχέδιο για άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών στην περίπτωση που κλείσουν δρόμοι ή αρτηρίες ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες της χωρισμένης στα δυο χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε τα αιτήματα των αγροτών δεν έχουν βάση και οι διαμαρτυρίες περιστρέφονται γύρω από την τιμή του πετρελαίου και την υποχρέωση να κόβουν αποδείξεις και τιμολόγια και να φορολογούνται με βιβλία εσόδων - εξόδων, κάτι που δεν μπορεί να έχει απήχηση στην κοινή γνώμη.
 http://www.news.gr