Συγκοινωνίες με "ερπύστριες" ...νέες απειλές στους απεργούς των Λεωφορείων !

Παράνομη έκρινε το δικαστήριο την απεργία των εργαζομένων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ, ενώ δεν αποκλείεται σε περίπτωση που εμμείνουν στην απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων δεν αποκλείεται η αποστολή νέων φύλλων επίστράτευσης μετά από εκείνα που εστάλησαν στο μετρό.

Χωρίς τρόλεϊ τη Δευτέρα

Ακινητοποιημένα θα είναι τη Δευτέρα τα τρόλεϊ στην πρωτεύουσα, όπως αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Ωστόσο, αύριο θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν όλοι οι εργαζόμενοι την περαιτέρω στάση τους. Η εξαγγελθείσα απεργία τους είναι έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου. Αναμένεται και η απόφαση των εργαζομένων στα λεωφορεία, των οποίων η συνεδρίαση για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) καλεί τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχουν περιθώρια επανάληψης της ταλαιπωρίας και της ομηρίας που έζησε το επιβατικό κοινό το προηγούμενο διάστημα». Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή, η διοίκηση της ΟΣΥ είναι έτοιμη να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο».
Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ξεκαθαρίζουν πως "μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία", και προειδοποιούν ότι "σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της", απειλώντας ουσιαστικά με επίταξη και τους εργαζομένους σε τρόλεϊ και λεωφορεία, μετά την αντίστοιχη απόφαση που ελήφθη για τους εργαζομένους στο Μετρό.
 http://www.news.gr