Aπεργιακό μπλακ αουτ αυριο ..χωρίς την ΓΣΕΕ !

Σε απεργιακό κλοιό εισέρχεται από αύριο η χώρα, με εργαζομένους, συνδικάτα και ανέργους να προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στη νέα λαίλαπα φορολογικών μέτρων και περικοπών που προβλέπονται στο Μνημόνιο.


Κινητοποιήσεις αναμένονται στον χώρο της υγείας, στις μεταφορές, στον δημόσιο τομέα και στον κλάδο της ναυτιλίας.

Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Απόβαση στην Αθήνα για το λουκέτο που μπαίνει σε νοσοκομείο της Ιεράπετρας ετοιμάζουν και οι γιατροί της περιοχής, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας».

Στάση εργασίας στο Δημόσιο

Την ίδια ημέρα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Απεργία η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους στα μέσα μεταφοράς.


Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Στη μαραθώνια συνέλευσή τους οι οδηγοί λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο, Πέμπτη. Εκ νέου γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώνονται και την Τετάρτη.

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου.


Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια


Σειρά κινητοποιήσεων προγραμμάτισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.
 http://www.zougla.gr/