Τριτοκοσμικές εικόνες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης! (Photos and video)

 http://www.thesout.gr
Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και video, ήρθαν στα χέρια μας από έναν αναγνώστη του Thesout, λίγες ημέρες πριν. Δείχνουν, ίσως με τον πιό γλαφυρό τρόπο, την κρίση, σε πολλαπλά επίπεδα, όπου έχει χτυπήσει την Ελληνική κοινωνία. Όπως επίσης δείχνουν και την πλήρη αδιαφορία κάποιον για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.

Οι εικόνες αυτές είναι τραβηγμένες με κινητό τηλέφωνο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους και συγκεκριμένα στο Καπάνι, όπου είναι μαζεμένα όλα τα κρεοπωλεία, εστιατόρια και άλλα μαγαζιά. Όπως μας καταγγέλουν, μετά τις 18:00, οι κρεοπώλες πετούν τα κρέατα που τους έχουν απομείνει ή έχουν χαλάσει στους κάδους των σκουπιδιών που βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του πεζόδρομου. Όμως δεν τα πετούν, όπως κάνουν οι νοικοκυρές στο σπίτι τους, δηλαδή μέσα σε μία σακκούλα, αλλά τα εναποθέτουν με μεγάλους πλαστικούς κουβάδες πανω στους κάδους των σκουπιδιών. Φυσικά βλέπετε και στις εικόνες, τα κρέατα ξεχειλίζουν και πέφτουν κάτω. Έτσι από τις 18:00 εώς περίπου τις 21:00 όπου θα περάσει το απορριματοφόρο, το συγκεκριμένο σημείο είναι μία υγειονομική "βόμβα" έτοιμη να εκραγεί, αφού τα κρέατα μένουν εκτεθειμένα χωρίς καμμία προστασία.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται στην περιοχή, ορμάνε και πέρνουν όσα κομμάτια από κρέας μπορούν και τα διασκορπίζουν κατα μήκος της πλατείας Αριστοτέλους. Όμως η χειρότερη εικόνα (αυτή που βλέπουμε και στις φωτογραφίες), είναι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, που αφήνουν στην άκρη την αξιοπρέπεια τους και μαζέυουν από τους κάδους τα κρέατα για να τα πάνε στο σπίτι τους και να φάνε...
Αυτή η εικόνα, όπως μας καταγγέλουν και άλλοι Θεσσαλονικείς, είναι καθημερινό φαινόμενο και δείχνει την τραγική οικονομική κατάσταση που έχουμε έλθει σαν πολίτες.