Oι δύο Νίκοι ...που διεκδικούν την θέση του Προέδρου της ΓΣΕΕ !


Αντάρτες στα κόμματά τους και στις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις ...δημιουργούν προϋποθέσεις η ΓΣΕΕ να ξανά περάσει στην επίθεση ...με λειτουργία συνδικάτου  και οχι "θεσμικού" μαϊντανού που κάνει "θεσμικές" μπίζνες ...και δημοσιοποιεί στατιστικές μελέτες (copy paste των κρατικών πηγών και της ΕΣΥΕ) !

Στεγάζεται ...σε πολυτελή ανακαινισμένα ( μανία με το realestate και την ανακαίνιση)  παραδοσιακά κτήρια , όταν δεν έχει ούτε ένα απεργιακό ταμείο ,όπως όλα τα συνδικάτα και οι συνοσμοπονδίες στην Ευρώπη για να παρεμβαίνουν και κοινωνικά σε πληττόμενες  εργατικές ομάδες !
Ο λόγος για τους Νίκο Κουτσούκη ( αριστερά) και Νίκο Φωτόπουλο (δεξία) ...Ο πρώτος επικεφαλής της ΔΑΚΕ πήρε αντιμνημονιακή  στροφή  από την  εποχή που το κόμμα είχε αντιμνημονιακό στυλ και έμεινε, παρά την συγκυβέρνηση Παπαδήμου και στην συνέχεια την τωρινή συγκυβέρνηση με ηγεμονικό ρόλο της ΝΔ !
Μάλιστα διεγράφη και από το κόμμα για ανάρμοστη συμπεριφορά ...όταν πήγε με άλλους συνδικαλιστές να κάνουν "ντού" στην Συγγρού για να αποτρέψουν τα εργασιακά μέτρα!
Ο δεύτερος  από την πανίσχυρη παράταξη της ΠΑΣΚΕ του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ ...όχι μόνο αντιστάθηκε και αντιστέκεται στο επιχειρησιακό θέμα της ΔΕΗ , καθότι πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ , αλλά παρεμβαίνει μέσα στην ΓΣΕΕ , αν και απλό μέλος της διοίκησης και μαζί με άλλους "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ στα συνδικάτα και την ΓΣΕΕ , που κάποιοι έχουν και οργανωτική σύνδεση πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ , και οργανώνουν ψηφοδέλτιο που θα σπάσει στα δύο την συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ , πού πλέον υφίσταται μόνο σε ηγετικό επίπεδο ...οργανωτικά με το ΠΑΣΟΚ !
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ...προκύπτει οτι η διάσπαση της ΠΑΣΚΕ σε δύο ψηφοδέλτια ( προφανώς το δεύτερο των ανταρτών σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ) είναι δεδομένη . Αυτό σημαίνει οτι η ηγετική ΠΑΣΚΕ θα πάρει το πολύ 7-8 έδρες στην ΓΣΕΕ στο νέο συνέδριο της ερχόμενης άνοιξης !
Οπότε πάει για τρίτη ή και τέταρτη παράταξη ισοδύναμη του ΠΑΜΕ ! Συνεργασία ανταρτών ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει 12-13 έδρες ! Αντίστοιχα ανεβασμένη είναι και η ΔΑΚΕ , και αν η ΣΥΓΓΡΟΥ δεν την σπάσει , για να εκδικηθεί τον Κουτσούκη , διεκδικεί επίσης  αντίστοιχες έδρες !
Οπότε σημαίνει οτι με δεδομένη την αποχή του ΠΑΜΕ από τα προεδρεία της ΓΣΕΕ ...αντάρτες ΠΑΣΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ , με ΔΑΚΕ διεκδικούν την πρωτιά και κατά συνέπεια την θέση του προέδρου !
Σύντομα περισσότερο παρασκήνιο !