Η «κόκκινη» Τζάκρη με τα Prada και τις δεξιώσεις

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειές της να πείσει τους συναδέλφους της και τους πολίτες από το βήμα της Βουλής ότι συμπαρίσταται και κυρίως κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός εξαιτίας των μέτρων, η Θεοδώρα Τζάκρη απέχει τόσο από την πραγματικότητα ενός μέσου πολίτη, όσο η αξία των Prada της από μια τσάντα της σειράς.
Και αυτό διότι, η Θεοδώρα Τζάκρη είναι υπεράνω λιτότητας. Πριν λίγα χρόνια οι συνάδελφοί της στη Βουλή θυμούνται μια κατσαρομάλα, απλή και καθημερινή, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, με αγρότες γονείς. Οι ίδιοι άνθρωποι είδαν το 2009 στα έδρανα μια κυρία της διπλανής... βίλας.

Κάθε πρωί η υφυπουργός Εσωτερικών τότε πήγαινε για δύο ώρες στο κομμωτήριο του Κολωνακίου «Jarmpalis», πριν φτάσει στο υπουργείο της ξοδεύοντας το 1/5 της βουλευτικής αποζημίωσης μόνο στο κομμωτήριο. Ωστόσο, για έναν μόνο καφέ της κυρίας Τζάκρη στο αεροδρόμιο χρειάστηκαν 18 διαφορετικές νομοθετικές διατάξεις, ώστε να μην πληρώσει από το μισθό της 29,30 ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης Οικονομικού του υπουργείου Εσωτερικών. Απασχόλησε ευρέως τον Τύπο, για πρώτη φορά, τον Μάιο του 2010, όταν αποκαλύφθηκε πως αυτή η «νέα» πολιτικός, ασχολείτο με παλαιοκομματικές μεθόδους, διορίζοντας στο Μουσείο της Πέλλας 36 συγγενείς της και συγχωριανούς της.

Ακολούθησαν δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι μετά την απόσπαση του συζύγου της κ. Γιάννη Πατσιά στο πολιτικό της γραφείο στα Γιαννιτσά, αμέσως μετά... τη βουλευτική της εκλογή τον Μάρτιο του 2004, διόρισε σε κυβερνητικό πόστο και τον γαμπρό της σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο πολιτικό της γραφείο στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Και όλα αυτά ενώ η κυρία Τζάκρη ξόδευε χιλιάδες ευρώ για να ανανεώνει τακτικά την γκαρνταρόμπα της, με Prada και Louis Vuitton για να παραβρίσκεται σε γκαλά και κοσμικές δεξιώσεις.

Η θυελλώδης θητεία στο υπουργείο Εσωτερικών

Κατά την υπουργική της θητεία κατάφερε να έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο και είχε χαρακτηρίσει «κηπουρό» της κυβέρνησης, ενώ η συνεργασία τους ήταν τόσο ακανθώδης που ο Γιώργος Παπανδρέου την απομάκρυνε από το υπουργείο στον πρώτο ανασχηματισμό. Η σχέση της με τη κοινή γνώμη διαταράχτηκε όταν ανέλαβε το ζήτημα του ΧΥΤΑ στην Κερατέα και θεωρείται ότι μεσολάβησε για την παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή. Σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, κατέθεσε το στεφάνι στο μνημείο με τη Louis Vuitton ανά χείρας και προκλητικό ντύσιμο προκαλώντας την οργή των συμπατριωτών της.
 http://newpost.gr/