O Ακης θέλει και τον Ελληνα ...Γερμανό του !

Ως μάρτυρας κατάθεσης κλήθηκε στέλεχος του ομίλου επιχειρήσεων του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, για την πολύκροτη υπόθεση της ροής μαύρου χρήματος στην υπόθεση των υποβρυχίων, πρωταγωνιστής της οποίας ήταν ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.


Η κλήση του έγινε ύστερα από τον εντοπισμό εμβάσματος 1.470.000 ευρώ που προέρχονταν από την εταιρία LUDWIG SA συμφερόντων του επιχειρηματία. Το εν λόγω ποσό κατέληξε σε λογαριασμό της εταιρίας S.D.G. S.r.I., συμφερόντων του προφυλακισμένου για την ίδια υπόθεση Γιώργου Σαχπατζίδη.
Τα χρήματα αυτά φέρονται μεταφέρθηκαν τμηματικά από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2007 στην τράπεζα BIVERBANKA της Ιταλίας, όπου ο Σαχπατζίδης φέρεται να διατηρεί λογαριασμό, στον οποίο, σύμφωνα με τους ανακριτές, κατέληγαν μίζες από υποβρύχια και TOR-M1.

Το διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Γερμανός, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε, ισχυριζόμενος ότι τα χρήματα αυτά ήταν επιστροφή μέρους ποσού που είχε δοθεί στον όμιλο Γερμανού, επιχειρηματία για επένδυση συνολικού ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων. Να σημειωθεί ότι η εταιρία του Π. Γερμανού εμφανίζεται να είχε συνάψει συμφωνία εκτέλεσης αντισταθμιστικών στο πλαίσιο των συμβάσεων προμήθειας των υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρία Ferostaal.
http://www.zougla.gr