Nωπή λαική εντολή ζητά ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Eurogroup δήλωσε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.Ο κ. Σαμαράς, είπε, «αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει τις μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες που προσφέρει στη χώρα η διάσταση απόψεων των εταίρων. Θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτε. Γίνεται έτσι αναπόσπαστο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της κυρίας Μέρκελ».


«Ο Πρωθυπουργός»
συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «έχει χάσει το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας και οι δηλώσεις του συνιστούν χυδαίο και ανυπόστατο εκβιασμό.  Η άφωνη κυβέρνηση χάνει χρόνο που τον κερδίζει η Γερμανία. Η κυβέρνηση επέλεξε να διευκολύνει τους εταίρους να συνεχίσουν μια πολιτική που έχει ήδη αποτύχει».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να διαπραγματευθεί μια λύση στο πρόβλημα. Αξονες μιας τέτοιας λύσης κατά τον κ. Τσίπρα είναι πως:

-
Λύση δεν μπορεί να υπάρξει με λιτότητα

-
Προϋπόθεση είναι η ακύρωση του Μνημονίου, η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή όπως προέβλεπε η Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 για τη Γερμανία. 

«Θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη»
κατέληξε ο κ. Τσίπρας «για βιώσιμη λση και τη σωτηρία του λαού».
 http://www.tovima.gr