Guardian : Βάλτε τον Βαξεβάνη ...επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι ... Η μεθόδευση ,κατά του Βαξεβάνη ,της κυβέρνησης να τον διώξει ποινικά , όπως επιχειρεί με παρακρατικούς μηχανισμούς να επιτίθεται σε blogs και να βάζει χωροφύλακες να νομοθετούν για το ιντερνετ και τα blogs ...της βγήκε μπούμερανγκ με την διεθνή κατακραυγή στα διεθνή ΜΜΕ ....Και  αντί να στείλει εισαγγελείς στις κρατικές υπηρεσίες που χωροφύλακες στήνουν επιθέσεις και σε επαγγελματικά site ( ποντάροντας στο ακαταδίωκτο) ...πιστεύει οτι έτσι θα φιμώσει . Αλλά δείτε ένα εκπληπτικό άρθρο στο Guardian 

Προτροπή προς την Ελληνική κυβέρνηση να αναθέσει την πάταξη της φοροδιαφυγής στον Κώστα Βαξεβάνη, απευθύνει με δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian. "Πήγατε να τον βάλετε φυλακή αντί να τον αναβαθμίσετε σε γενικό φοροεισπράκτορα του κράτους", αναφέρει χαρακτηριστικά επικρίνοντας το χειρισμό της υπόθεσης από την πλευρά της πολιτικής εξουσίας.
Η εφημερίδα,
παρουσιάζοντας το χρονικό των γεγονότων στην υπόθεση με της δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ,περνάει το σαρκαστικό της μήνυμα για την πολιτική εξουσία που δεν έδειξε καμία διάθεση να πράξει το αυτονόητο, καθιστώντας τον εαυτό της συνένοχη.
«Το να χαθούν μερικά ονόματα φερόμενων φοροφυγάδων δηλώνει αμέλεια.Το να χάνεις όμως 2.059 ονόματα μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ενδεικτικό της νοοτροπίας μιας πολιτικής ελίτ που προσπαθεί να αποκρύψει τις παραβατικές πράξεις των επιχειρηματιών φίλων της και, αν πράγματι η λίστα είναι έγκυρη, μερικών εκ των ανώτερων μελών της.  ...

Σε μία χώρα που ματώνει από τα μέτρα λιτότητας, το να μην αντιμετωπίζεις άμεσα και αποτελεσματικά τα ενδημικά φαινόμενα φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών είναι τουλάχιστον άδικο. Επιτρέψτε μας λοιπόν να προτείνουμε μία λύση: αντί να παρεμποδίζεται το έργο του κυρίου Βαξεβάνη, η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να του αναθέσει μία από τις σημαντικότερες αποστολές, την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Έχει επιδείξει το απαιτούμενο θάρρος και την απαιτούμενη αφοσίωση στην αναζήτηση της αλήθειας Αυτό που θα έχει χάσει η Ελληνική δημοσιογραφία, θα το έχει κερδίσει η χώρα».