Boλεύουν κόρες και συζυγους υπουργών στο δημόσιο !

Μετά τις κόρες... σειρά παίρνουν και οι σύζυγοι των κυβερνητικών στελεχών που θα υποστούν τον έλεγχο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τις θέσεις τις οποίες απολαμβάνουν στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Δύο 24ωρα μετά την κλήση της κόρης του γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, ακολουθούν άλλες δύο γυναίκες δικηγόροι, μεταξύ των οποίων η σύζυγος πρωτοκλασάτου υπουργού της κυβέρνησης.

Πρόκειται για τη σύζυγο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και την εξ απορρήτων συνεργάτιδα του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.


Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, καλεί, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, τη δικηγόρο-σύζυγο του υπουργού Εργασίας, Θεοδώρα Βαγενά- Βρούτση, σε εξηγήσεις για την έμμισθη σχέση της με εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

 Η τρίτη δικηγόρος που θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις είναι σύμβουλος κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης αν και υπάρχει ασυμβίβαστο με τη θέση αυτή που κατέχει. Αυτό γιατί, παράλληλα, είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική Αρχή) και έχει κώλυμα να κατέχει και άλλη, δεύτερη, έμμισθη θέση. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να διοριστεί ταυτοχρόνως και σύμβουλος υπουργού
.http://www.zougla.gr/