Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στο Αιγαίο

Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στο Αιγαίο με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στα βορειοανατολικά τμήματα και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012
. Από το βράδυ όμως και από τα νοτιοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση με τοπικά έντονα φαινόμενα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 19 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά κυρίως στα ανατολικά πελάγη θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά, βελτίωση του καιρού στη συνέχεια και νέα επιδείνωση αργά το βράδυ, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα το βράδυ ισχυροί.

Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν, με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών το βράδυ, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.
 http://meteo.gr/