Διαδηλώσεις απεργίες και επεισόδια σε πολλές πόλεις της Ευρώπης

Μετά την Πορτογαλία «ραντεβού» στους δρόμους έδωσαν για τις 14 Νοεμβρίου και οι Ισπανοί. Τα εργατικά συνδικάτα αποφάσισαν να κηρύξουν γενική απεργία, διαμαρτυρόμενα για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση.


Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία πραγματοποιείται 24ωρη Γενική Απεργία ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία η GGIL διοργανώνει 4ωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις σε 100 σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επεισόδια σημειώθηκαν  έξω από την τράπεζα του Μιλάνου, όπου διαδηλωτές έσπασαν τις τζαμαρίες του κτηρίου. Στη Ρώμη, σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε μαθητές και αστυνομικούς, με τους πρώτους να πετούν πέτρες και τους δεύτερους να κάνουν εκτεταμμένη χρήση χημικών.
Τα πρώτα λεωφορεία στην Ισπανία, για το ελάχιστο των δρομολογίων, ξεκίνησαν από τα αμαξοστάσια με την συνοδεία αστυνομίας. Μέχρι το πρωί, είχαν ακυρωθεί περίπου 700 πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης είναι ομαλή, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.
 http://www.zougla.gr