Με μεθόδους Σικελιάνικης μαφίας ...κατά των δικαστών !

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης μετά το δεύτερο χτύπημα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε βάρος δικαστικού λειτουργού, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας προσπάθειας εκφοβισμού όσων δικαστικών λειτουργών αναλαμβάνουν να χειριστούν «δύσκολες» υποθέσεις.


Το πρώτο μήνυμα εστάλη, όπως εκτιμούν οι αρμόδιες Αρχές, με την έκρηξη που είχε σημειωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου του 2012 στην πολυκατοικία όπου διαμένει η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, στο Χολαργό.

Όπως φαίνεται, οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν με τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι όπου μένει η προσφάτως προαχθείσα πρόεδρος Εφετών, Παρασκευή Καλαϊτζή, στο Χαλάνδρι.

Παρότι τα δύο χτυπήματα -φαινομενικά- δεν συνδέονται, καθώς οι δύο δικαστικοί λειτουργοί είχαν χειριστεί διαφορετικής φύσεως υποθέσεις, εντούτοις υποδηλώνουν την πρόθεσή τους να στοχοποιήσουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης -ανεξαρτήτως προσώπων- και να τρομοκρατήσουν.


Στιγμιότυπο από την έκρηξη στο Χολαργό
Αμφότερες οι ενέργειες, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ήθελαν κυρίως να στείλουν ένα μήνυμα για όσους δικαστές χειρίζονται μεγάλες υποθέσεις, στις οποίες πολλές φορές μπερδεύονται τα όρια ανάμεσα στο ποινικό έγκλημα και την παράνομη δράση των κατηγορουμένων του «λευκού κολάρου».

Άλλωστε, η εμπειρία των τελευταίων ετών έρχεται να ενισχύσει τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων στο έγκλημα, όπου δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στις διάφορες ομάδες, αν και τα ηνία τις περισσότερες φορές κρατούν έγκλειστοι στις φυλακές.

Στο πρόσωπο της ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη, η οποία χειριζόταν την υπόθεση της Proton Bank με κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά και της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος» και την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, οι δράστες βρήκαν τρόπο να προειδοποιήσουν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ιδιαίτερα, μάλιστα, εν όψει του προσδιορισμού της δίκης σε δεύτερο βαθμό για την απαγωγή Παναγόπουλου, αφού καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν πως η πρωτόδικη απόφαση είναι στο στάδιο της καθαρογράφησης και είναι θέμα χρόνου η άσκηση έφεσης για την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης.
 http://www.zougla.gr/