Ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Σκούρτη προς τον Δάσκαλο του Γένους Γεώργιο Μπαμπινιώτη

http://www.mediasoup.gr
Σεβαστέ μου – μέχρι πρότινος – κύριε Γεώργιε Μπαμπινιώτη, αντιγράφω από το λεξικό σας στο λήμμα «κουκουλώνω». Γράφετε: αποκρύπτω κάτι δυσάρεστο ή κακό. Και δίνετε κι ένα παράδειγμα. «Την κουκούλωσε την υπόθεση για να μην επέμβει η δικαιοσύνη.»
Ωραία μέχρι εδώ. (Μην τα ξεχάσουμε όμως, ε;) Και πάω στην λέξη  ή θ ο ς. Αποσαφηνίζετε: ο εσωτερικός κόσμος κάθε ανθρώπου, οι χαρακτηριστικές ψυχικές του ιδιότητες, η ποιότητα του χαρακτήρα του. Και παρακάτω άλλο παράδειγμα: έχει λείψει πια το ήθος από τον σύγχρονο πολιτικό κόσμο.  Και παρακάτω γράφετε: ήθος είναι η βαθύτερη διαμόρφωση και καλλιέργεια του χαρακτήρα του ανθρώπου, ώστε να συμπεριφέρεται λελογισμένα, με μέτρο και αξιοπρέπεια, σεβόμενος τον εαυτό του και τους άλλους.

(Εξαιρετικά όλα αυτά. Το Λεξικό σας για μένα είναι γνώσης ευαγγέλιο.)
Και παραθέτω μια συγκλονιστική είδηση που διάβασα κι «έμεινα κάγκελο.» (Ελπίζω στην καινούργια έκδοση να συμπεριλάβετε κι αυτήν την έκφραση…)
Κόρη του πανεπιστημιακού και προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων και συνάμα προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και πρόεδρου της Γλωσσικής Εταιρείας των Αθηνών Γεωργίου Μπαμπινιώτη.
Για το σοβαρό αυτό θέμα είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο πατέρας της καθηγήτριας, πρώην πρύτανης, πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πρόεδρος του Αρσακείου και σύμβουλος του τότε υπουργού Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλου, Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος στη συνέχεια έγινε υπουργός στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Και τότε εσείς, ο Δάσκαλος του Γένους, που έχετε στο λεξικό σας όλα τα παραπάνω περί ΗΘΟΥΣ , προσλαμβάνετε ως μόνιμη δημόσια υπάλληλο την διαπομπευθείσα κόρη που «λεσβίασε» (από το λεξικό σας η λέξη.) Και το λέω ξεκάθαρα: ουδόλως με αφορά η προσωπική ζωή των άλλων. Τα άδυτα των αδύτων είναι ιερά για μένα– όχι μόνο δημοκρατικά. Με αφορά όμως, ως πολίτη, το ΗΘΟΣ ενός πολιτικού που συνέβαινε – και συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα!- να ήταν και Διδάσκαλος του Γένους σεβόμενος τον εαυτό του και τους άλλους. Τι σόι είναι πια  η ποιότητα του χαρακτήρα του;. Να πιστέψω από την συμπεριφορά σας  - το παράδειγμά σας; -ότι έχει λείψει πια το ήθος από τον σύγχρονο πολιτικό κόσμο;
Και επιχειρηματολογεί ο δικηγόρος της κόρης.
«Το Συμβούλιο Εφετών αθώωσε την εντολίδα μου για το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών. (Την λέξη «εντολίδα» δεν την έχετε στο λεξικό σας… Μήπως πρέπει ή να αλλάξετε νομικό σύμβουλο ή να τον πάρετε συντάκτη του λεξικού σας;) Κι όταν λέει «το μεγαλύτερο μέρος» ποιο είναι  το «μικρότερο» που ΔΕΝ αθωώθηκε;)


Στο δια ταύτα:  θα ήθελα τώρα να μου πείτε δημόσια ΠΩΣ 4 χρόνια δεν είχαμε μάθει τίποτα για το «σκάνδαλο» ; (Προσωπικά δεν το θεωρώ ως τέτοιο.) Ποιος το είχε κουκουλώσει; Και τώρα που ξαναβγήκε στο φως («όλα στο φως» δεν μασάτε την τσίχλα όλοι;) ΠΩΣ, απ΄την μια μέρα στην άλλη, κάποιος (;;;!!!) το ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ  πάλι «… για να μην επέμβει η δικαιοσύνη»;
Περιμένω την απάντησή σας… Και θα επανέλθω.
Υπογράφω ως ένας από τους μαθητές σας- αν και περίπου συνομήλικοι -  που πίστευε και ορκιζόταν στο ΗΘΟΣ σας
Γιώργος Σκούρτης