Aδιέξοδο για την δόση του δανείου ...και με το παραπάνω !

Παρά τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων των δανειστών, οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ δεν τήρησαν ούτε σε αυτήν τη σύνοδο του Eurogroup τις υποχρεώσεις τους, παρατείνοντας το θρίλερ για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και την ομηρία της ελληνικής κοινωνίας.


Οι δανειστές, λόγω εσωτερικών διαφωνιών ως προς τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δεν έλαβαν ούτε καν μία πολιτική απόφαση που θα καθόριζε το χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης της δόσης των 44 δις ευρώ. Αντιθέτως, με αόριστες δηλώσεις κοινοτικών παραγόντων, όπως του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιχείρησαν απλώς να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.
H ανακοίνωση του Eurogroup

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρει ότι το Eurogroup καλωσορίζει τη συμφωνία -σε τεχνικό επίπεδο- της τρόικας και των ελληνικών Αρχών σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ευρύ φάσμα θετικών μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής σταθεροποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα.
 Απροθυμία για αναδιάρθρωση του χρέους

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στοχεύουν στη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, με σειρά διαρθρωτικών μέτρων εντός της Ελλάδας και επιπλέον χρηματοδότηση, για την οποία όμως καμία από τις χώρες - μέλη δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει εκ νέου το χέρι στην τσέπη. Ένα από τα μέτρα που συζητήθηκαν ήταν η επαναγορά ελληνικού χρέους 35-40 δισ. ευρώ, που έχει στην κατοχή του ο ιδιωτικός τομέας, με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) να πατάει... πόδι τα ξημερώματα, λέγοντας «όχι» σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γεγονός το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, θα έβλαπτε την αξιοπιστία της ζώνης του ευρώ.
 http://www.zougla.gr/