Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

21 δημοσιογράφοι με μισθούς 3,2 εκατομμυρίων από το δημόσιο!!

Συμβαίνουν και στην Ιταλία ...με τους δημοσιογράφους κροίσους σε δουλειές του δημοσίου !

Απίστευτο και όμως όχι ελληνικό! Μπορεί να φανταστήκατε ότι η είδηση αναφέρεται σε κάποια ελληνική περιφέρεια... δεν είναι όμως έτσι. Συμβαίνει και αλλού...

Ο νέος κυβερνήτης της Σικελίας, ο Ροζάριο Κροτσέτα, αποφάσισε να απαλλαγεί από τους 21 δημοσιογράφους που εργάζονται για την περιφέρεια, έχουν όλοι τον τίτλο του αρχισυντάκτη και αντιπροσωπεύουν έναν ετήσιο προϋπολογισμό 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, έκαναν σήμερα γνωστό τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η ομάδα αυτή των δημοσιογράφων, η οποία προσελήφθη χωρίς διαγωνισμό από τους προκατόχους του Κροτσέτα, είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη απ' αυτή που υπήρχε στην έδρα της ιταλικής κυβέρνησης την εποχή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι μισθοί ανέρχονται σε 4.000 ως 6.000 ευρώ καθαρά και σε 12.000 ευρώ για τον μόνιμο ακόλουθο Τύπου της περιφέρειας στις Βρυξέλλες, ποσά εντυπωσιακά με δεδομένη την καταστροφική δημοσιονομική κατάσταση της Σικελίας, που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Τα 3,2 εκατομμύρια του ετήσιου προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν "ένα ποσό με το οποίο θα μπορούσαμε να πληρώσουμε 200 εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, ανθρώπους που κερδίζουν 600 ευρώ το μήνα και δεν έχουν τα μέσα να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους", κατήγγειλε ο Κροτσέτα, ο υποψήφιος της αριστεράς που εξελέγη προς γενική έκπληξη στα τέλη Οκτωβρίου σ' αυτό το οχυρό της δεξιάς.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί απασχολούνται αυτή τη στιγμή για να συντάσσουν ανακοινώσεις, να οργανώνουν συνεντεύξεις Τύπου και να φτιάχνουν μια βιντεοεφημερίδα που διανέμεται στο Ίντερνετ.

"Κατά τη γνώμη μου, με 21 αρχισυντάκτες, καταφέρνει κανείς να εκδώσει ταυτόχρονα τη 'Λα Ρεπούμπλικα' και την 'Ιλ Κοριέρε ντέλα Σέρα'", τις δύο μεγαλύτερες ιταλικές εφημερίδες, ειρωνεύτηκε ο Κροτσέτα.

Όμως οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται υπό κατηγορία αντέδρασαν: "Οποιαδήποτε απόφαση που μας αφορά δεν μπορεί να ληφθεί παρά μόνο με σεβασμό των προδιαγραφών που προβλέπονται από τη σύμβαση εργασίας των δημοσιογράφων", προειδοποίησε η συντακτική επιτροπή τους, η οποία υποστηρίζεται από τα περιφερειακά και εθνικά όργανα του συνδικάτου των δημοσιογράφων.

Η προειδοποίηση δεν φαίνεται πάντως να φοβίζει το νέο κυβερνήτη: "Όταν ήμουν δήμαρχος στη Γέλα (νότια Σικελία), απέλυσα τη γυναίκα ενός νονού της μαφίας, φανταστείτε λοιπόν αν θα με φοβίσει η κάστα των δημοσιογράφων", δήλωσε.
 http://www.thestival.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…