Tραγέλαφος και αλχημείες για το άρθρο 4 των αποκρατικοποιήσεων !

Κοινοβουλευτικό μπάχαλο δημιούργησε το απίστευτο λάθος του προεδρείου της Βουλής να καταγράψει ως ψηφισθέν το 4ο άρθρο του νομοσχεδίου για την κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής του δημοσίου στις ΔΕΚΟ το οποίο όμως στην πραγματικότητα δεν είχε συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία!


Το συγκεκριμένο άρθρο που αφορά την χρηματοδότηση του ΤΕΕ αλλά και την αναστολή διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου για 60.000 υπαλλήλους υπουργείων (σ.σ. επαναφέρει μέρος των «χρυσών» επιδομάτων σε εφοριακούς, τελωνιακούς, υπαλλήλους του Εσωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης κ.α.) έλαβε 146 «ΝΑΙ», 121 «ΟΧΙ» και 26 «ΠΑΡΩΝ» και κατά συνέπεια δεν έχει την πλειοψηφία των 293 ψηφισάντων βουλευτών.

Το γεγονός αυτό διέφυγε της... αριθμητικής προσοχής της εφορευτικής επιτροπής με αποτέλεσμα στο σημείωμα που έδωσαν στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη προκειμένου να αναγνώσει το αποτέλεσμα στην Ολομέλεια, να αναγράφει ότι «το άρθρο 4 γίνεται δεκτό»!

Έτσι, μετά από προσθαφαιρέσεις και υπολογισμούς που διήρκεσαν μια ολόκληρη ώρα ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε στις 2 το μεσημέρι ότι το άρθρο 4 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και τελικώς η Βουλή -δυόμιση ώρες αργότερα- αναγκάστηκε να ανασκευάσει και να παραδεχθεί ότι το άρθρο 4 είχε στην πραγματικότητα καταψηφιστεί
 http://www.protothema.gr