Γιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ιδιοκτήτες εταιρειών αλλά και ονόματα της Show bizz στην λίστα Λαγκάρντ

Η λίστα περιλαμβάνει Έλληνες επιχειρηματίες που διακινούν τεράστια ποσά, ενώ παρά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες,  στη λίστα αναφέρονται μόνο τρία ονόματα πολιτικών, εκ των οποίων ο ένας έχει πεθάνει.

Επίσης, εμφανίζονται στη λίστα γιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ιδιοκτήτες εταιρειών που έχουν σήμερα πτωχεύσει, αλλά και ονόματα της Show bizz.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν και ανεπάγγελτες νοικοκυρές και συνταξιούχοι, που ίσως χρησιμοποιήθηκαν ως αχυράνθρωποι για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.
Επίσης εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις μερικών εκατομμυρίων ηθοποιοί, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι.
Όπως αναφέρει το περιοδικό μερικοί από αυτούς είναι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών.
Σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη, είναι εμφανές  πως μεγάλο τμήμα καταθέσεων δεν δικαιολογούνται για τα εισοδήματα των καταθετών. Απόδειξη είναι πως οι περισσότεροι λογαριασμοί έκλεισαν μετά την ενημέρωση της τράπεζας ότι υπάρχει διαρροή στοιχείων.
Ο κάτοχος της λίστας υποστήριζε πως έχουν δημιουργηθεί διάφορες "πειραγμένες" λίστες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με σκοπό την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος, αλλά και τη δημιουργία εντυπώσεων.
Η λίστα που μας δόθηκε ήταν ένα αρχείο σε μορφή excel με 2019 υποαρχεία. Το καθένα από αυτά περιείχε μια καρτέλα της Τράπεζας HSBCμε στοιχεία καταθέτη, ημερομηνία ανοίγματος λογαριασμού, πρόσωπα που συνδέονται μαζί του, κίνηση ποσών και συνθηματικά συναλλαγών. Στην κάθε καρτέλα υπήρχε η καταγραφή των διαλόγων μεταξύ της Τράπεζας και του πελάτη που οδηγούσε σε συναλλαγή."
"Ο έλεγχος και οι επικοινωνίες που είχαμε", οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τη λίστα ελλήνων καταθετών στην HSBC  έως το 2007 που ξεκίνησαν οι διαρροές.
 http://news247.gr