Δουλειές για καλούς ...πρωθυπουργικούς φίλους γράφει το Der Spiegel

Μάς πήρανε χαμπάρι... Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αφιερώνει ρεπορτάζ για την τοποθέτηση προσώπων-φίλων του πρωθυπουργού στη δημόσια διοίκηση και σε νευραλγικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού.


Όπως αναφέρει: Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας. Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Σαμαράς διόρισε νέο πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ, που έχει χρέος άνω του ενός δισεκατομμυρίων ευρώ και πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Νέος επικεφαλής όμως δεν θα είναι κάποιος με πείρα στον τομέα της υγείας. Αντί αυτού ο Σαμαράς έδωσε τη θέση σε έναν δικηγόρο και φίλο από το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, τον κ.Λ.Παπαγεωργόπουλο.

Στην ηγεσία του ΣΔΟΕ διόρισε έναν έφορο από τη Μεσσηνία (σ.σ. Στ. Στασινόπουλο), την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο οποίος δεν έχει υπηρεσιακή εμπειρία σε κεντρικό επίπεδο, καθώς ήταν υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, πρόσφατα, η κόρη ενός πρώην νεοδημοκράτη υπουργού, φίλου του Σαμαρά (σ.σ. Ανθή Σαλαγκούδη), μπορεί να παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή. Δεν ξεχώρισε μεν μέχρι τώρα ως τηλεπαρουσιάστρια, αλλά κατέχει κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας».
 http://www.zougla.gr