Απ τον Πρωτόπαπα και τον Παναγόπουλο στο ΟΧΗΜΑ ...συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ

Έχοντας μια διαδρομή χρόνων μέσα στο συνδικαλισμό ...με πιο κορυφαία αυτή  των επεισοδιακών  κινητοποιήσεων για την ιδιωτικοποίηση  των αστικών συγκοινωνιών και τις χιλιάδες απολύσεις  από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη  το 1991 ...ο Ανδρέας Κολλάς συνδικαλιστής των αστικών λεωφορείων είχε χαρακτηριστεί ως από τους "εξτρεμιστές" του συνδικαλισμού.
Μάλιστα, μαζί με τον μακαρίτη πλέον συνδικαλιστή του ΚΚΕ Σταμούλο, είχαν αποκτήσει από τον τύπο και τους πολιτικούς αντιπάλους τους, την προσωνυμία "Σταμουλοκολλάδες"
Παρ οτι θεωρείται συνδικαλιστής μεσαίου... βεληνεκούς και έχοντας προφανώς αλλάξει πορεία και ρώτα ...από αυτή που τον είχε χαρακτηρίσει την περίοδο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, το 1991 με τις σκληρές μάχες στην Αθήνα ...για να μην περάσουν σε ιδιώτες οι αστικές συγκοινωνίες  βρέθηκε στην ΓΣΕΕ και μάλιστα μετά το τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ εκλέχθηκε και στην Ε.Ε της ΓΣΕΕ που είναι συντονιστικό και κυρίαρχο όργανο στις αποφάσεις της Συνομοσπονδίας !
Για όσους ξέρουν τα πράγματα από το εσωτερικό της ΓΣΕΕ θεωρούν αυτή την αναρρίχησή του ως επιλογή του  Γ Παναγόπουλου που ήθελε να έχει και δικούς του ανθρώπους  στην οργάνωση, καθώς του ασκούσαν και ασκούν "κηδεμονία" οι άνθρωποι του Πολυζωγόπολου ....που επίσης έχουν το πάνω χέρι μέσα στην ΓΣΕΕ παρ οτι προεδρεύει ο Παναγόπουλος.Bέβαια παλιότερα τον χρέωναν φιλικά προσκείμενο και στον Χρ Πρωτόπαπα.
Επίσης, τον βρίσκουμε και πάλι να είναι δίπλα και να προστατεύει ( και σωστά γιατί άλλο οι πολιτικές διαφορές άλλο η βία σωματική ή εργασιακή ) Γ Παναγόπουλου όταν λιντσαρίστηκε στο Σύνταγμα και είχε τραυματιστεί, στην διάρκεια απεργιακής συγκέντρωσης!
Σήμερα οι φήμες τον φέρουν να είναι πλέον ...μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ή να οργανώνει την ΠΑΣΟΚογενή πτέρυγα των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψη και του συνεδρίου της ΓΣΕΕ την επόμενη χρονιά !
Χωρίς να θεωρείται ότι είναι και απόλυτα ...κολλητός με τον Φωτόπουλο , φαίνεται να έχουν κοινή γραμμή πλεύσης.
Πάντως για όσους ξέρουν την ανέλιξή του τα τελευταία χρόνια στην ΓΣΕΕ, έπεσαν από τα σύννεφα διαβάζοντας το παρακάτω ρεπορτάζ :
 "Ενα πρόσωπο από τα παλιά φιλοξενήθηκε προσφάτως με άρθρο του στην εφημερίδα της Αριστεράς, την «Αυγή». Ο Ανδρέας Κολλάς κατέθεσε τη γνώμη του για την «αναδιάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος» υπογράφοντας ως μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ. Το άρθρο του Ανδρέα Κολλά παραμένει ακόμη σήμερα αναρτημένο στoν ιστότοπο της «Αυτόνομης Παρέμβασης», συνδικαλιστικής παράταξης του Συνασπισμού.
Ο κ. Κολλάς στο συγκεκριμένο άρθρο πρότεινε ότι «μαζί με τη συνέχιση του αγώνα για ανατροπή αυτής της πολιτικής στην Ελλάδα και την ΕΕ να υπάρξει και άμεση αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος». Επί της ουσίας εισηγήθηκε την ανατροπή της υπάρχουσας δομής και λειτουργίας της ΓΣΕΕ και όχι μόνο.
«Ο στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να ξανασυναντήσει τις πιο βαθιές φιλοδοξίες της εργατικής τάξης μέσα από καθημερινούς αγώνες ενάντια στην απληστία της αγοράς», έγραψε, προτείνοντας ταυτόχρονα να διαμορφωθούν «σταθερές συμμαχίες με κοινό στόχο τη δημιουργία μετώπου που θα αποτελέσει το αντίβαρο στις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές».
Ανατροπή συσχετισμών
Οι αναφορές αυτές ήταν καθαρές καθώς επί της ουσίας ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ πρότεινε συμμαχία με τις δυνάμεις και του ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να το πει- που θα οδηγήσει στην ανατροπή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σημειώνεται ότι ο συνδικαλιστής του ΟΟΣΑ Ανδρέας Κολλάς βρέθηκε στις πρόσφατες εκλογές κοντά στο κόμμα της Λούκας Κατσέλη, μαζί με άλλους «παλαιούς» συνδικαλιστές του... '80.
http://www.e-go.gr
Επίσης δείτε  ένα επίσης ενδιαφέρον θέμα από αυτό το blog
 Ο αλησμόνητος Σταμούλος και ο βολεμένος Κολλάς! τους θυμάστε ...