Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Πεινάνε" γνωστά ονόματα της showbiz ...και δηλώνουν ψίχουλα στην εφορία !

 Μην τους ρίχνετε πανερογαρύφαλλα στις πίστες αλλά ευρώ να έχουν να φάνε οι άνθρωποι!!! Δείτε θέμα:
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", η εφορία έχει ξεκινήσει ελέγχους σχετικά με τα εισοδήματα γνωστών καλλιτεχνών για τα έτη 2008 και 2009, τα οποία δηλώθηκαν το 2009 και το 2010, αντίστοιχα, προκειμένου να διαπιστωθεί έαν τα εισοδήματα αυτά δικαιολογούνται από τις αμοιβές που επικρατούσαν στον καλλιτεχνικό χώρο τη συγκεκριμένη περίοδο, δηλαδή πριν από την εκδήλωση της κρίσης.

Το "καλύτερο παιδί" των δηλώσεων όλα δείχνουν πώς είναι ο Γιάννης Πλούταρχος, αφού η σύμφωνα με τη συγκεκριμένη λίστα έκανε την υψηλότερη φορολογική δήλωση (822.059,43 ευρώ), σε αντίθεση με την Άννα Βίσση που δήλωσε καθαρό εισόδημα 30.751 ευρώ το 2008 και μόλις 3.223 ευρώ το 2009, ενώ δεν φαίνεται να έχει ακίνητη περιουσία!
Ωστόσο, είναι γνωστό όμως ότι διατηρεί εταιρεία με τον Νίκο Καρβέλα και οι αμοιβές της περνάνε εκεί.
Την ίδια πρακτική ακολουθούν και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος το 2008 είχε ετήσιο καθαρό εισόδημα 24.281 ευρώ αλλά μηδενικό το 2009. Ο γνωστός τραγουδιστής έχει εταιρία στην οποία περνούν οι αμοιβές και τα έξοδά του και φαίνεται πως δεν είχε κέρδη που από τον εταιρικό λογαριασμό να καταχωριστούν στον προσωπικό του και να φορολογηθούν ξανά. Σύμφωνα με "Τα Νέα" έτσι εξηγείται και η δήλωση της Έλλης Κοκκίνου, που το 2008 είχε καθαρό εισόδημα 4.447€ και το 2009 μηδενικό.
Παράλληλα, ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε το 2008 καθαρό εισόδημα 69.216€ και το 2009 67.628€ , ενώ ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε το 2008 καθαρό εισόδημα 65.586€ και το 2009 45.176€, ενώ έσοδα 388.386€ δήλωσε ο Πάνος Κιάμος (174.826 το 2008 και 213.560 το 2009).
Συνεπής με την εφορία είναι ο Πασχάλης Τερζής με καθαρό εισόδημα 609.355€ το 2008 και 472.613€ το 2009, σύνολο 1.081.968€, ενώ ο Νότης Σφακιανάκης, που παλιότερα είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο της εφορία είχε εισοδήματα 638.665€ (262.995€ το 2008 και 375.670€ το 2009).  
Η Πέγκυ Ζήνα (που μαζί με τον σύζυγό της βρέθηκαν στο επίκεντρο τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή δημοσιεύματα για φοροδιαφυγή 4,2 εκατ. ευρώ) δήλωσε το 2008 79.231€ και το 2009 125.682€.
Όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία, ο Γιάννης Πλούταρχος κατέχει και εδώ την πρώτη θέση, με αντικειμενική αξία 1,32 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολουθούν η Ελευθερία Αρβανιτάκη με περιουσία η αντικειμενική αξία της οποίας φτάνει τα 982.910 ευρώ, ο Νότης Σφακιανάκης (923.224€), ο Πασχάλης Τερζής (855.288€) και η Έλλη Κοκκίνου (564.247€).
Πέρα βέβαια, από τους τραγουδιστές στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει και μπασκεμπολίστες, ποδοσφαιριστές , εκδότες και επιχειρηματίες υπεράνω υποψίας που φοροδιεύφευγαν συστηματικά, αλλά και γνωστές ηθοποιοί που λάμβαναν σύνταξη ως άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών.
Τα άλλα κόλπα της νύχτας

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρονται και τα τρικ της χαμηλής φορολόγησης των ανθρώπων της νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας τα πρώτα ονόματα της νυχτερινής Αθήνας έπαιρναν από 8.000€ έως 12.000€ το βράδυ, στο χέρι, «μαύρα», ενώ για κάποιους άλλους το νυχτοκάματο ήταν 5.000-6.000€ το βράδυ. Πράγμα που σημαίνει ότι το βδομαδιάτικο μπορούσε να φτάσει τα 48.000€, το μηνιαίο τα 192.000€ και το ετήσιο 960.000€.
Ενώ σε αυτά τα ποσά δεν υπολογίζονται οι έκτακτες εμφανίσει ή οι συναυλίες. Μάλλον δεν λέγονται τυχαία αρπαχτές, μιας και για τα μεγάλα ονόματα που έκαναν συναυλίες το ποσό που έμπαινε στην τσέπη τους έφτανα τα 25.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2010.
Ακόμα ένα κοινό μυστικό για να γλιτώνουν χρήματα είναι η ίδρυση off shore εταιριών με έδρα την Κύπρο ή άλλες χώρες για να μην πληρώνουν υψηλούς φόρους στο ελληνικό κράτος.
Ανάλογα με τον τύπο της εταιρίας, υπάρχουν καλλιτέχνες που αποδίδουν στο ελληνικό Δημόσιο 5%-10% φόρους. Σε off shore βρίσκεται και η ακίνητη περιουσία ορισμένων καλλιτεχνών γι’ αυτό και δε μπορεί να φορολογηθεί.
Κάτι που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι - σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες της εφημερίδας - είναι ότι κάποια από τα μεγάλα ονόματα δήλωναν τουλάχιστον μεγάλο ποσοστό της πραγματικής τους αμοιβής, αφαιρώντας μόνο όσα και μεσώ των εταιρειών τους ή μέσω συμβολαίων μπορούσαν να αποφύγουν, ενώ κάποιοι άλλοι έφταναν να δηλώνουν μόνο μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…