Mήνυμα απαλλαγής της χώρας από το μνημόνιο έστειλε ο Τσίπρας


Κάλεσμα στο λαό να συνδιαμορφώσει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας απηύθυνε από το βήμα της 77ης ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δήλωσε βέβαιος πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η Αριστερά θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη και στην ΔΕΘ ως κυβέρνηση, δήλωσε, μιλώντας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στις παραγωγικές τάξεις της συμπρωτεύουσας, πως όλοι οι Έλληνες, συμπαρατασσόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει «να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα απαλλάσσοντας τον λαό και τον τόπο από το μνημόνιο της καταστροφήςαντικαθιστώνταςτο με ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη».

«Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε την καταστροφή και να οργανώσουμε την ανατροπή, πρέπει να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε στερεές βάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια καταστροφή. Η ανάγκη να μπει ένα τέλος στην ολέθρια πορεία δεν αποτελεί υπόθεση ενός μόνο κόμματος αλλά αποτελεί εθνική επιταγή για τη μετάβαση σε μια νέα Ελλάδα δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την Ελλάδα της μεταπολίτευσης», ύψωσε τους τόνους ο κ. Τσίπρας για να συνεχίσει λέγοντας πως «πριν από μια εβδομάδα ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και δεν ζήτησε ούτε μια συγνώμη για όσο υποσχέθηκε και δεν έκανε, δεν είπε ούτε μια λέξη για τη πολιτική της κυβέρνησης του».

Και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση Σαμαρά δεν αντιλαμβάνεται την ιδέα μιας νέας εθνικής στρατηγικής που είναι η απαλλαγή από το μνημόνιο».