Μια ομάδα χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους ένα αρχείο με λίστες του FBI, όπου αναγράφονται οι κάτοχοι εκατομμυρίων iPhones και iPads.
Η ομάδα με την ονομασία "Antisec" δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο ένα περιληπτικό αρχείο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, περιέχει τους σειριακούς αριθμούς ενός εκατομμυρίου συσκευών της Apple. Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα κατάφερε να βρει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων ανθρώπων που είχαν αγοράσει συσκευές της Apple. Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα θέτει το ερώτημα πως γίνεται το FBI να έχει στην κατοχή του τέτοιου είδους πληροφορίες. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, ορισμένες εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να συλλέγουν παρόμοιες πληροφορίες, αλλά η Apple έχει πλέον απαγορεύσει να φαίνεται ο σειριακός αριθμός των συσκευών. Όπως δήλωσε η Antisec, ο λόγος για τον οποίο δημοσιοποίησε το περιληπτικό αρχείο είναι για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ομάδας είναι βάσιμοι. Το πλήρες αρχείο, το οποίο απέκτησε τον Μάρτιο από το netbook ενός πράκτορα του FBI στη Νέα Υόρκη, περιέχει μια λίστα 12 εκατομμυρίων συσκευών. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, οι ισχυρισμοί της Antisec δεν έχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι βάσιμοι, παρόλα αυτά η εκπρόσωπος τύπου του FBI αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
http://news247.gr/Η ομάδα με την ονομασία "Antisec" δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο ένα περιληπτικό αρχείο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, περιέχει τους σειριακούς αριθμούς ενός εκατομμυρίου συσκευών της Apple. Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα κατάφερε να βρει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων ανθρώπων που είχαν αγοράσει συσκευές της Apple. Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα θέτει το ερώτημα πως γίνεται το FBI να έχει στην κατοχή του τέτοιου είδους πληροφορίες. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, ορισμένες εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να συλλέγουν παρόμοιες πληροφορίες, αλλά η Apple έχει πλέον απαγορεύσει να φαίνεται ο σειριακός αριθμός των συσκευών. Όπως δήλωσε η Antisec, ο λόγος για τον οποίο δημοσιοποίησε το περιληπτικό αρχείο είναι για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ομάδας είναι βάσιμοι. Το πλήρες αρχείο, το οποίο απέκτησε τον Μάρτιο από το netbook ενός πράκτορα του FBI στη Νέα Υόρκη, περιέχει μια λίστα 12 εκατομμυρίων συσκευών. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, οι ισχυρισμοί της Antisec δεν έχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι βάσιμοι, παρόλα αυτά η εκπρόσωπος τύπου του FBI αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.