«Πάρτι» των golden boys της ΤτΕ

«Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος δεσμεύτηκαν 23,2 δις ευρώ από τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων και άλλων φορέων του Δημοσίου, για να εισπράξουν τα golden boys της Τράπεζας ποσό της τάξης των 450 εκατ. ευρώ… ως μπόνους! 


Πρόκειται για μια σοβαρότατη υπόθεση, που, εφόσον ισχύει, αποδεικνύει πως κάποιοι έστησαν πάρτι στην υγειά των… κορόιδων, δηλαδή των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, και η οποία πρέπει να ερευνηθεί έως τέλους».

Αυτά σημειώνει ο βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Αναγέννησης, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας και σε αυτή αναφέρεται πως από τα στοιχεία της ΤτΕ προκύπτει πως αφαιρέθηκαν από τις καταθέσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων 900 εκατ. ευρώ για αγορές γραμματίων του Δημοσίου με λήξη το 2011 και άλλα 3,4 δις ευρώ για γραμμάτια με έτος λήξης το 2012. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτουν… προμήθειες ύψους 263,1 εκατ. ευρώ, προφανώς σε κάποια golden boys, οι οποίες μάλιστα προπληρώθηκαν!

Επίσης, από τον κατάλογο των μεσομακροπρόθεσμων επενδύσεων της Τράπεζας προκύπτει πως αφαιρέθηκαν για τις αγορές ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, με έτος λήξης έως το 2037, ποσό ύψους 18 δις ευρώ περίπου. Συνολικά, λοιπόν, η Τράπεζα αφαίρεσε 23,253 δις από τα κατατεθειμένα αποθεματικά για την αγορά έντοκων γραμματίων του Δημοσίου και Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, για τα οποία κάποιοι εισέπραξαν ως αμοιβές και προμήθειες περί τα 450 εκατ. ευρώ!
http://www.zougla.gr