To TeamViewer σε κλεμμένα λάπτοπ οδήγησε στους διαρρήκτες!

Μπορεί να έχει παρενέργειες σαν πρόγραμα ...οτι μπορούν να σε χακέψουν εύκολα ... (ειδικά στην Ελλάδα που οργιάζει το παρακράτος με βρωμιάρηδες και φτηνούς δήθεν "χάκερ" ...γιαυτό μην εμπιστεύεστε στο κράτος ...)αλλά έχει και τα καλά του το TeamViewer σε υπολογιστή στην περίπτωση κλοπής. Πανεύκολο να βρεθεί αν δεν κάνει φορμάτ ο κλέφτης


Και επίσης προσέχετε μην αγοράζεται υπολογιστές χύμα ...οταν δεν ξέρετε οτι δεν είναι αυτοί που τους πουλάνε πραγματικοί ιδιοκτήτες . Δείτε θέμα
Δύο πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από μία διάρρηξη εντοπίστηκαν από τους άνδρες της Αστυνομίας μέσω του... ηλεκτρονικού προγράμματος απομακρυσμένης διαχείρισης (TeamViewer)!
Πρόκειται για τη διάρρηξη που σημειώθηκε τον Μάρτιο σε σπίτι του Παλαιού Φαλήρου.
Δράστες είναι μία γυναίκα και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, καθώς και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου σχετική υποβληθείσα μήνυση που αφορούσε διάρρηξη οικίας στο Παλαιό Φάληρο, η οποία τελέστηκε την 29.03.2012, από άγνωστα άτομα. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει από αυτό αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας, μεταξύ των οποίων και δύο φορητούς υπολογιστές (laptop), όπου ήταν εγκατεστημένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης (TeamViewer).
Μετά από συστηματική ψηφιακή ανάλυση και έρευνα του εν λόγω προγράμματος ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών. Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της γυναίκας στον Πειραιά, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ένας από τους δύο φορητούς υπολογιστές, που είχαν κλαπεί.