Δεν έχω πάρει μίζες, λέει ο Ακης

Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και προσωπικά σε Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά επιρρίπτει ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Επίκαιρα ότι δεν έχει πάρει μίζες και πως ποτέ δεν θα δεχτεί τις εις βάρος του κατηγορίες.


Συγκεκριμένα για Παπανδρέου-Σαμαρά λέει ότι «έχουν προσωπική ευθύνη για την ανίερη πολιτική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έχει σκοπό να σκεπάσουν τις δικές τους ενοχές και τεράστιες πολιτικές και οικονομικές ευθύνες για τις ζημίες που επί οκτώ χρόνια υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό». Ειδικά για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Ο κ. Παπανδρέου είναι ο εμπνευστής του σχεδίου της πολιτικής εξόντωσής μου, με στόχο την απρόσκοπτη μετάβαση από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στο σημερινό ομότιτλο μεταλλαγμένο μόρφωμα». Υποστηρίζει δεν ότι αυτό έγινε την εποχή που ο κ. Παπανδρέου «είχε την κρυφή ατζέντα με τον Στρος-Καν για την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ».

Ο πρώην υπουργός εξαπολύει επίθεση και κατά του εξαδέλφου του κ. Ζήγρα, καταγγέλλοντας «ανήθικες συναλλαγές με εκβιασμό σε άρρωστα και παραδομένο ψυχικά και σωματικά φυλακισμένο» και χαρακτηρίζει ψέματα τα όσα ο ξάδερφός του είπε. Όπως υποστηρίζει ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ο κ. Ζήγρας που «έχει ταυτοποιηθεί πλήρως με τις εξωχώριες εταιρείες αφού ο ίδιος είχε επίσημα δηλώσει από το 2000 ότι με αυτές προωθούσε την επενδυτική του δραστηριότητα στο real estate για λογαριασμό Αράβων και Κυπρίων πελατών του».

Ερωτηθείς εάν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη ήξερε για τις υποθέσεις του απαντά ότι «υπήρξε αμέτοχη γιατί ήταν απορροφημένη με το μεγάλωμα και την εκπαίδευση του ανήλικου γιού μας», ενώ λέει ότι η προφυλάκισή της είναι ένα «απάνθρωπο δείγμα κρατικής αυθαιρεσίας».
 http://www.protothema.gr/