Aπό οικονομικός συντάκτης της ΕΡΤ...εκδότης-καναλάρχης και τώρα κρατούμενος στις Φυλακές !

Tην Τετάρτη ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης συνελήφθη με σκοπό να οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού. Από τη Δευτέρα είναι καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκισης, χωρίς ελαφρυντικά και αναστολή, για υπόθεση υπεξαίρεσης 2,7 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού Tempo.
Είτε αυτή είναι η τελευταία πράξη του δράματος, είτε όχι, ο εκδότης έχει χαρακτηριστικά μυθιστορηματικού ήρωα, ενώ η πορεία του αντανακλά, ίσως περισσότερο από όποια άλλη, όψεις και αξίες μίας Ελλάδας που οφείλουμε να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν.  



Το θαύμα του ’90 – Επενδυτής, Sportime και Planet

Ο ρεθυμνιώτης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, οικονομικός συντάκτης της ΕΡΤ στα πρώτα του βήματα, πέτυχε να δημιουργήσει δύο από τα πλέον ανατρεπτικά εκδοτικά εγχειρήματα της δεκαετίας του ’90, τον Επενδυτή και το Sportime.

Αμφότερα εγκαινίασαν μία νέα μέθοδο και προσέγγιση στο χώρο της έντυπης ενημέρωσης της χώρας. Από τη μία, το Sportime υπήρξε το πρότυπο για την εξέλιξη του αθλητικού τύπου στην Ελλάδα. Από την άλλη, ο Επενδυτής ήταν η εφημερίδα που η αγορά της κάθε Σάββατο προσέδιδε ξεχωριστό prestige στον αναγνώστη, αποτελώντας, ίσως, το Symbol της ευδαίμονος νέο-ελληνικής αμεριμνησιάς.

Ο Ανδρουλιδάκης λοιπόν, με τις δύο εφημερίδες και το ραδιοφωνικό σταθμό Planet, τίναξε την -εκδοτική και ενημερωτική- μπάνκα στον αέρα, καθιστάμενος το «παιδί-θαύμα» των ελληνικών media των τελών της δεκαετίας του ΄90, καθώς και των αρχών της επόμενης.    
Δείτε όλο το ρεπορτάζ  http://newpost.gr