Απόπειρα ανθρωποκτονίας ...κατά της αδερφής της Ολγας Φαρμάκη με το 45αρη του Αγγλούπα!

Ολική ανατροπή στο θρίλερ με τον τραυματισμό της ηθοποιού Γωγώς Φαρμάκη από το πιστόλι του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για «απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοχρησία στην άνω πράξη».


Από την περασμένη Τετάρτη η υπόθεση έχει περάσει στην ανάκριση και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, καθώς μετά την απολογία του 35χρονου εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι μέχρι να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Ετσι, ύστερα από εννέα ολόκληρους μήνες από τη νύχτα του τραυματισμού και αφού ο φάκελος πέρασε από σαράντα κύματα, η ιστορία παίρνει άλλη τροπή. 

Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει όλη τη δικογραφία, καθώς, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το ματωμένο σκηνικό που στήθηκε τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου. 

Το χρονικό και οι ανατροπές 


Αρχικά, τα πράγματα έδειχναν ξεκάθαρα καθώς η 25χρονη Γωγώ (με ακατάσχετη αιμορραγία στην Εντατική) δεν μπορούσε να μιλήσει, ενώ οι καταθέσεις τόσο της αδελφής της Ολγας όσο και του συντρόφου της Αλέξανδρου Αγγλούπα ταυτίζονταν και μιλούσαν για ατύχημα. «Πήγα να βγάλω το πιστόλι που κατείχα νόμιμα από το σακάκι και αυτό εκπυρσοκρότησε», υποστήριξε ο επιχειρηματίας. Εναν μήνα μετά, τα δεδομένα άλλαξαν. Η νεαρή ηθοποιός συνέρχεται, δίνει κατάθεση και αρνείται ότι ήταν ατύχημα, υποστηρίζοντας πως ο σύντροφος της αδελφής της δεν την πυροβόλησε κατά λάθος. Η υπόθεση φεύγει από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου και ο φάκελος μεταφέρεται στη Δίωξη Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Στις 27 Μαρτίου, ο τμηματάρχης της υπηρεσίας κ. Σταύρος Σταυρόπουλος απαντά στην παραγγελία του εισαγγελέα: «Από την εξέταση της παθούσας προέκυψαν νεότερα στοιχεία καθόσον τόσο από την αρχική όσο και από τη συμπληρωματική κατάθεσή της προκύπτουν πραγματικά περιστατικά, τα οποία, αφενός μεν, είναι πρόσφορα να θεμελιώσουν την πρόθεση του Αγγλούπα Αλέξανδρου (και μάλιστα άμεσο δόλο, α’ βαθμού - επιδίωξη), αφετέρου δε, τα αντίρροπης κατεύθυνσης πραγματικά περιστατικά που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στο συγκεντρωθέν προδικαστικό υλικό δεν κρίνονται prima facie επαρκή για να ανατρέψουν τον συλλογισμό περί ανθρωποκτόνου πρόθεσης». Μάλιστα, ο προϊστάμενος του Ανθρωποκτονιών ζήτησε και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά που υποστηρίζει η νεαρή ηθοποιός επιβεβαιώνονται από τις κλήσεις που πραγματοποίησαν και δέχτηκαν τα κινητά τηλέφωνα των δύο πλευρών. 
http://www.protothema.gr/