Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την μεγαλύτερη ...αποτίμηση αξίας λων των αθλημάτων

Στην κορυφή της λίστας με την αποτίμηση της αξίας των ομάδων όλων των αθλημάτων παραμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρά το γεγονός ότι την περασμένη αγωνιστική περίοδο, απέτυχε να διατηρήσει τα σκήπτρα της στο αγγλικό πρωτάθλημα, ενώ απέτυχε να διακριθεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αξία της σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό «Forbes» υπολογίζεται 1,82 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 19% σε σχέση με πέρυσι! Δεύτερη στη σχετική λίστα είναι η πρωταθλήτρια Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης με 1,53 δισ. ευρώ, ενώ την πεντάδα των ποδοσφαιρικών συλλόγων συμπληρώνουν η Μπαρτσελόνα (1,06 δισ. ευρώ), η Αρσεναλ (1,05 δισ. ευρώ) και η Μπάγερν Μονάχου (976 εκατ. ευρώ, στην 11η θέση).

Η μεγάλη δημοτικότητα της Γιουνάιτεντ παγκοσμίως, θεωρείται από τους συντάκτες του «Forbes» ως η κυριότερη αιτία που την διατηρεί στην κορυφή, αν και οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα έχουν μεγαλύτερα έσοδα από τους «Μπέμπηδες», έπειτα από τις υπογραφές των «αυτοκρατορικών» τηλεοπτικών συμβολαίων. Βέβαια η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον είναι η πρώτη παγκοσμίως που υπέγραψε διαφημιστικό συμβόλαιο για τις εμφανίσεις προπόνησης με τη DHL ύψους 51 εκατ. ευρώ για την επόμενη δεκαετία, ενώ η συμφωνία της με την εταιρεία αθλητικών ειδών Nike της αποφέρει περίπου 32 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα, βάση της αποτίμησης της αξίας των 50 ομάδων όλων των αθλημάτων, βρίσκεται μόλις μία από το αμερικάνικο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ ΝΒΑ (οι Νικς της Νέας Υόρκης στην 43η θέση), ενώ η ομάδα της Φόρμουλα 1 με τη μεγαλύτερη αξία παραμένει η Ferrari (15η θέση).

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ποδόσφαιρο): 1,82 δισ. ευρώ
2. Ρεάλ Μαδρίτης (ποδόσφαιρο): 1,53 δισ. ευρώ
3. Νιου Γιορκ Γιάνκις (μπέιζμπολ: 1,50 δισ. ευρώ
3. Ντάλας Καουμπόις (αμ/κο ποδόσφαιρο): 1,50 δισ. ευρώ
5. Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (αμ/κο ποδόσφαιρο): 1.26 δισ. ευρώ
6. Λος Άντζελες Ντότζερς (μπέιζμπολ): 1,13 δισ. ευρώ
6. Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (αμ/κο ποδόσφαιρο): 1.13 δισ. ευρώ
8. Μπαρτσελόνα (ποδόσφαιρο): 1,06 δισ. ευρώ
9. Νιου Γιορκ Τζάιαντς (αμ/κο ποδόσφαιρο): 1.05 δισ. ευρώ
10. Άρσεναλ (ποδόσφαιρο): 1,05 δισ. ευρώ