Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σόρος στο Spiegel: «Η Γερμανία γίνεται μια μισητή αυτοκρατορία»

Με αυτή τη φωτογραφία από τις διαδηλώσεις του πρόσφατου παρελθόντος στην Αθήνα, όπου διαδηλωτές καίνε τη γερμανική σημαία, συνοδεύει το περιοδικό Spiegel τη συνέντευξη του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος με θέμα βέβαια την κρίση του ευρώ. Ο Σόρος δηλώνει στο περιοδικό ότι δίνει λίγο πλέον χρόνο για τη διάσωση της ευρωζώνης και εξηγεί, μεταξύ άλλων, το πώς η Γερμανία έγινε μια «μισητή αυτοκρατορία».


Όπως λέει ο μεγαλοεπενδυτής, η κατάσταση στην Γερμανία σήμερα θυμίζει αυτή της Αμερικής μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τονίζει ότι η Γερμανία έχει ωφεληθεί πολύ από το ευρώ αλλά δεν δείχνει διατιθεμένη από την πλευρά της να εμπλακεί σε κάτι σαν το σχέδιο Μάρσαλ. Ο Σόρος χαρακτηρίζει την αρνητική διάθεση των Γερμανών ως τραγικό λάθος και εκτιμά ότι η Μέρκελ έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν μπορεί να αλλάξει την «αφήγηση» που έχει δημιουργήσει. Για τον Σόιμπλε, λέει ότι είναι «ο τελευταίος Ευρωπαίος που απέμεινε». «Είναι μια τραγική φιγούρα γιατί καταλαβαίνει τι πρέπει να γίνει, αλλά ξέρει επίσης ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια».

Ο Σόρος προειδοποιεί τους Γερμανούς ότι πρέπει να κάνουν κάτι γιατί η διάλυση της ζώνης του ευρώ θα ήταν πολύ δαπανηρή και επιζήμια, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά και για την ίδια τη Γερμανία. Τονίζει επίσης ότι οι δανειστές θα χάσουν τα χρήματα τους από το Νότο, μόνο αν το ευρώ καταρρεύσει και σημειώνει ότι επιταχύνεται συνεχώς η μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Αυτό κατά τον Σόρος σημαίνει ότι οι δανειστές πρέπει να δίνουν όλο και πιο πολλά. Υπολογίζει δε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, οι γερμανικές απαιτήσεις από τις χώρες που δανείζονται, θα ξεπεράσουν το 1 τρις ευρώ.
 http://www.lifo.gr/now/politics/12296

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…