New York Times για Στουρνάρα: Ένας ροκ σταρ στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας

Αρα  ετοιμαστείτε για σκληρό ροκ !
Ως "δραστήριο και εύγλωττο άνδρα, με γόητρο ροκ σταρ στους οικονομικούς κύκλους της Ελλάδας", χαρακτηρίζουν οι The New York Times τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αντικατάστησε τον Βασίλη Ράπανο μετά την παραίτηση του τελευταίου για λόγους υγείας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους Έλληνες οικονομολόγους που θεωρείται ευρέως ότι λειτουργεί πάνω από τις κομματικές πολιτικές, σημειώνει η εφημερίδα. Τόσο ο ίδιος όσο και το ΙΟΒΕ αποτελούσαν σταθερό καταφύγιο για τους Έλληνες ηγέτες που αναζητούσαν ρεαλιστικές εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας".
"Είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη όσον αφορά στη διαπραγμάτευση κρίσιμων οικονομικών θεμάτων με την τρόικα", σχολιάζει στους N.Y.T. ο Βασίλης Δαλαμάγκας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
"Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένας σοβαρός και αξιοσέβαστος άνθρωπος που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις αγορές. Δυστυχώς, συμμετέχει σε μια κακή κυβέρνηση, όπου πολλοί πολιτικοί της παλιάς σχολής, με τη λογική της σπατάλης, κατέχουν κρίσιμες θέσεις", σχολιάζει στο βρετανικό δίκτυο ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης.
 http://news247.gr