Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eπέλεξε αυτούς που τον στήριξαν ο Σαμαράς για την κυβέρνηση !

«Ο Σαμαράς δεν ξεχνά». Με τη δήλωση αυτή υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ περιέγραψε τη στάση του κ. Αντ. Σαμαρά στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος, στην προσπάθειά του να ακτινογραφήσει τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Για τους μυημένους στο κεντροδεξιό παρασκήνιο και όσους κινούνται στη γαλάζια Ιερουσαλήμ οι επιλογές που έκανε ο νέος Πρωθυπουργός δεν ήταν τυχαίες και είχαν έντονο συμβολισμό. Για ακόμη μία φορά ο κ. Σαμαράς απέδειξε με τις αποφάσεις του για την αξιοποίηση πολλών στελεχών ότι δεν ξεχνάει και όσους τον στήριξαν στα πραγματικά δύσκολα δυόμισι χρόνια που ηγείται της ΝΔ, ενώ έδωσε ρόλο σε κομβικά υπουργεία και σε πρόσωπα που δεν τον στήριξαν το 2009 αλλά εκτιμά την επάρκειά τους, όπως οι κκ. Κ. Χατζηδάκης και Ν. Δένδιας.


Στην πρωθυπουργική ζυγαριά μπήκαν πολλά στοιχεία, όπως πλεονεκτήματα, ικανότητα, εργατικότητα, αφοσίωση στον πρόεδρο, αποτελεσματικότητα, γνώσεις και επάρκεια, αν και υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις αντικρουόμενες απόψεις για διάφορες επιλογές που έχουν πολλά μειονεκτήματα και εκφράζονται ερωτηματικά για τη συμμετοχή τους στο σχήμα.

Για τη συγκρότηση του συγκεκριμένου σχήματος υπήρξε έντονο παρασκήνιο, που έχει προκαλέσει όμως και ενστάσεις και διχογνωμίες, ενώ έκπληξη ήταν και η απόφαση του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Στ. Δήμα να μην εμπλακεί και να μη συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, παρά την επιθυμία του κ. Σαμαρά.
Κεντρικό ρόλο επεφύλαξε ο κ. Σαμαράς για τον διαχρονικό φίλο του και πολιτικό σύμβουλό του τα τελευταία δύο χρόνια, τον κ. Δ. Σταμάτη, άλλοτε βουλευτή Θεσσαλονίκης. Η επιλογή του κ. Σταμάτη για τη θέση του υπουργού Επικρατείας αιφνιδίασε αρκετούς, που ανέμεναν γι' αυτή τη θέση τον κ. Χρ. Λαζαρίδη, για τον οποίο λένε ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση αδικήθηκε.

Εκπληξη ήταν η επιλογή του κ. Ευ. Μεϊμαράκη για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, με αποτέλεσμα να εκραγεί ο κ. Βύρ. Πολύδωρας, ο οποίος εξελέγη στο τρίτο πολιτειακό αξίωμα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και περίμενε να παραμείνει.

Ο κ. Σαμαράς όμως επέλεξε τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε σηκώσει και μεγάλο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ και ξεχάστηκε πολύ γρήγορα το παρελθόν και τα όσα επικριτικά είχαν λεχθεί από τον δεύτερο στις εσωκομματικές εκλογές του 2009.

Ο κ. Σαμαράς πήρε σφουγγάρι που έσβησε τα πάθη του παρελθόντος, ο κ. Μεϊμαράκης επιστρατεύτηκε ως καλός στρατιώτης και ο Πρωθυπουργός περιμένει, λόγω και της εμπειρίας του, να ελέγξει μια Βουλή που ενδέχεται να θυμίζει... πεδίο μάχης σε πολλές συνεδριάσεις της.

Σε υπουργικές καρέκλες κάθησαν πρόσωπα που τον στήριξαν τα τελευταία χρόνια και πορεύτηκαν μαζί του, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος (με ΦΕΚ ορίστηκε πρώτος τη τάξει υπουργός, αντιπρόεδρος της ΝΔ που συμμάχησε μαζί του στις εσωκομματικές του 2009), Εθνικής Αμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλος (πρώτος εκπρόσωπος του κόμματος επί Σαμαρά για περίπου 14 μήνες), Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος (διετέλεσε πρώτος διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου Σαμαρά και εκ των εμπίστων) και Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος (Γραμματέας του κόμματος) κ.ά.

Επίσης η απόφαση να τοποθετηθεί αναπληρωτής υπουργός Παιδείας ο κ. Κ. Τζαβάρας (κάποια στιγμή έπαιζε το όνομά του για το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά το βέτο της ΔΗΜΑΡ για τον δικαστικό κ. Χ. Αθανασίου που ήταν η επιλογή του κ. Σαμαρά) αλλά και ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ενδεικτική ότι όσοι μαχητικά τον στήριξαν ανταμείφθηκαν.

Αλλα πρόσωπα που αξιοποιήθηκαν και τον είχαν στηρίξει ήταν ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης, οι αναπληρωτές υπουργοί κκ. Χρ. Σταϊκούρας (Οικονομικών), Μ. Σαλμάς (Υγείας), Στ. Καλαφάτης (ΥΠΕΚΑ) και οι υφυπουργοί κκ. Αθ. Σκορδάς (διευθυντής της ΝΔ), Ν. Μηταράκης (ο κ. Σαμαράς τον πάντρεψε), Μ. Βολουδάκης (ο βασικός εκφραστής του Σαμαρά στα Χανιά, έδρα της οικογένειας Μητσοτάκη) και Ν. Νικολόπουλος.

Καλή εικόνα εξαρχής υπήρξε για τον κ. Κ. Μουσουρούλη, ο οποίος ορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας, ενώ ήταν από τους βουλευτές που ήταν διχασμένοι ως την τελευταία στιγμή αν έπρεπε ή όχι να καταψηφίσουν το μνημόνιο ΙΙ τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο κ. Κ. Καραγκούνης ορίστηκε υφυπουργός Δικαιοσύνης και πήρε πόντους όταν αποφάσισε να μην ακολουθήσει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο άλλος βουλευτής που είχε υποστηρίξει την κυρία Μπακογιάννη αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ηγεσία να έχει δίαυλο επικοινωνίας μαζί του ήταν ο κ. Σ. Κεδίκογλου.
http://www.tovima.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…