Παραίτηση Βερνίκου μετά τις αποκαλύψεις

Άγνοια επικαλέστηκε ο πρώην πια υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος, για το γεγονός ότι δέχθηκε τη θέση παρά το ότι είχε μετοχές σε εξωχώρια εταιρία.


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βερνίκου
"Με την ευγενικά διατυπωμένη για το πρόσωπό μου ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορήθηκα ότι η πρόσφατη ιδιότητά μου, αυτή του υφυπουργού Ναυτιλίας, είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες.
Οι ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, έχουν νομική μορφή εξωχώριας εταιρίας και αυτό προβλέπεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία.
Οποιοσδήποτε δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της Ναυτιλίας, αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνει μέλος της κυβέρνησης.
Αν με την ανάληψη των καθηκόντων μου, κάποια νομική υπηρεσία του κράτους ή του υπουργικού συμβουλίου ή της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έθετε υπόψη μου τα νομικά κωλύματα που υπάρχουν, θα γνώριζα ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα και θα ενημέρωνα σχετικά τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που με εμπιστεύθηκαν και στηρίζουν την κυβέρνηση.
Δυστυχώς, τέτοιος μηχανισμός δεν υπάρχει. Αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση να γίνω υφυπουργός Ναυτιλίας, για να προσφέρω σε ένα αντικείμενο που ξέρω και αγαπώ και όχι προφανώς για κάποιο άλλο λόγο"
 http://news247.gr/