Ταξίδεψε 10 ώρες με ένα νεκρό στην διπλανής της θέση !

Αξέχαστο θα μείνει στην Λένα Πέτερσον το ταξίδι από το Άμστερνταμ στην Τανζανία! Η Σουηδέζα δημοσιογράφος λίγα λεπτά αφότου επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο της Kenya Airways και έδεσε τη ζώνη της για την απογείωσε κατάλαβε ότι ο διπλανός της δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.
«Είχε αρχίσει να ιδρώνει να έδειχνε να περνάει κάποιου είδους κρίση. Φώναξα την αεροσυνοδό αλλά μου είπε ότι έπρεπε να ετοιμαστεί για την απογείωση και μετά να ασχοληθεί με τον κύριο», περιγράφει η Πέτερσον.

Λίγα λεπτά αργότερα η αεροσυνοδός κάλεσε σε βοήθεια όποιον γιατρό βρισκόταν στην πτήση και έπειτα από συνεχόμενες εκκλήσεις εμφανίστηκε ένας κύριος ο οποίος άρχισε να κάνει μαλάξεις στον 30χρονο ασθενή. Το πλήρωμα καμπίνας έσπευσε σε βοήθεια αλλά ήταν πια αργά. Όλοι κατάλαβαν ότι μετά τους σπασμούς ο ασθενής... απεβίωσε. Η αεροσυνοδός τον σκέπασε με μια κουβέρτα και ζήτησε από την Πέτερσον να μείνει στη θέση της γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση να μεταφερθεί το πτώμα.
«Φυσικά και δυσανασχέτησα. Δεν ήταν ευχάριστο να ταξιδεύω 10 ώρες, μέσα στη νύχτα, δίπλα σε έναν πεθαμένο. Δεν είμαι, όμως, άνθρωπος που κάνει φασαρίες», λέει η δημοσιογράφος η οποία διαμαρτυρήθηκε εγγράφως στην αεροπορική εταιρεία μετά την προσγείωση. Σε ένδειξη συγγνώμης, η εταιρεία της έδωσε ένα τσεκ 713 ευρώ (το μισά χρήματα από όσα έδωσα για την αγορά του εισιτηρίου) και η Πέτερσον δήλωσε ευχαριστημένη: «Είμαι ικανοποιημένη από την αποζημίωση. Το σίγουρο ωστόσο είναι πως ακόμη και με όλα τα λεφτά του κόσμου την εμπειρία μου αυτή δεν θα την ξεχνούσα ποτέ».
http://www.iefimerida.gr/