Νέα συνάντευξη Τσίπρα σε γερμανικό περιοδικό και τι λέει για το μνημόνιο !

Εχει σπάσει κάθε ρεκόρ δημοσιότητας. Η δημοτικότητα του στα ύψη και εκτός Ελλάδας εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος από τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τις θέσεις του και το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Ενα κόμμα της αριστεράς χωρίς ευρύτατη οργανωμένη βάση κάνει την έκπληξη στις εκλογές στις 6 ΜΑΙΗ και "χτυπά" στα ίσα τους συντηρικούς για την εκλογή του ως πρώτο κόμμα στις εκλογές πού έρχονται. Δείτε τι είπε ο Τσίπρας στο Γερμανικό Περιοδικό STERN

"Η δέσμευσή του για ακύρωση του μνημονίου, αλλά και τη θέση του για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, επαναλαμβάνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Στερν» (Stern).

Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για μια «ειρηνική επανάσταση» που συντελείται στην Ελλάδα και επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι η επιμονή στην πολιτική λιτότητας θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη, γράφει το ΑΜΠΕ.

«Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Είτε η τρόικα θα υπαναχωρήσει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει είτε θα θέσει ολόκληρη την Ευρωζώνη σε κίνδυνο» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και δηλώνει ότι «το μνημόνιο έχει τελειώσει», προσθέτοντας ότι «ο λαός επιλέγει το τέλος ενός δρόμου που οδηγεί στην καταστροφή».

Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις σχετικώς με το πώς θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη διακοπή της βοήθειας από την Ευρώπη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι αυτό είναι μια πιθανότητα, η οποία όμως, λέει, θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ σε όσους τον χαρακτηρίζουν «νεκροθάφτη της Ευρώπης», απαντά:

«Δεν είμαι. Αντιθέτως. Οι νεκροθάφτες της Ευρώπης είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας. Αυτή η πολιτική οδηγεί την Ευρώπη σε διάλυση. Σκεφτείτε να μην υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Θα συνεχιζόταν αυτή η πολιτική και σε δύο-τρεις μήνες θα συζητούσαμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας και μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί στον Γερμανό πολίτη ότι δεν οφείλει να ρίχνει τα χρήματά του σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο».
 http://www.newsbeast.gr/