Ισχυρός μετασεισμός άφησε πίσω του 10 νεκρούς στην Β Ιταλία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ έπληξε για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα ημέρες την περιοχή Μόντενα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό οι νεκροί φτάνουν τους 10, ενώ σύμφωνα πρόκειται για κατοίκους και εργάτες που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια στις περιοχές Μεντόλα, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα.


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος, 09.00 τοπική) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Μιλάνο και στη Μπολόνια.  Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 38 χλμ βορειοανατολικά της Μόντενα και 9 χλμ της Μιράντολα -όπου είχαν σημειωθεί ζημιές από το σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας- (40 χλμ βόρεια της Μπολόνιας και 161 χλμ ανατολικά του Μιλάνου), ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί που έγιναν αισθητοί σε όλη τη βόρεια Ιταλία (Μόντενα, Μπρέσια και Μιλάνο). Αυτός με τη μεγαλύτερη διάρκεια, σημειώθηκε γύρω στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) και ήταν μεγέθους μεταξύ 5,3 και 5,4 βαθμών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AGI.
 http://newpost.gr/